AcasăŞtiri201224 Aprilie: Moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe la Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe la Oradea

Moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe la Oradea

O părticică din craniul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe a fost depusă, la sfârşitul săptămânii trecute, în Biserica Greco-Catolică „Sfântul Gheorghe” din Oradea.
Moaştele au fost aduse la Oradea de la Mănăstirea Benedictină San Giorgio, de pe insula cu acelaşi nume din Veneţia, de călugării benedictini: padre Biagio Toffan, superior al mănăstirii San Giorgio din Veneţia, padre Paolo Fassera, arhivist şi hagiograf al istoriei vieţii călugăreşti benedectine, fost confesor al Colegiului Pio Romeno din Roma, precum şi de părintele protopop de Veneţia, Vasile Barbolovici.
Încrezători în minunile pe care Sfântul Gheorghe le-a făcut de-a lungul vremii pentru cei care se apropie cu încredere de moaştele sale şi pentru cei care se încred puternicei sale mijlociri, peste o mie de orădeni s-au închinat şi s-au rugat la osemintele Mucenicului. Credincioşii au adus cu ei diferite obiecte şi haine pentru a le atinge de racla cu rămăşiţele Sfântului. „Credincioşii au venit, în mare parte, să se roage pentru sănătate, fericire şi să poată trece cu bine peste vremurile mai grele prin care trec” , a spus părintele Olimpiu Todorean, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Oradea.
Acesta le-a cerut credincioşilor prezenţi să mulţumească pentru darurile primite până acum şi apoi să-şi depună în faţa lui Dumnezeu, prin mijlocirea Sfântului Gheorghe, durerile, suferinţele, dorinţele.
„Să nu vă aşteptaţi să vi se întâmple un miracol imediat ce aţi atins sau sărutat moaştele. Miracolele se întâmplă în fiecare zi. Unul dintre miracole este faptul că puteţi fi prezenţi aici. Să aveţi credinţa că tot ceea ce cereţi de la Dumnezeu vi se va da, şi prin mijlocirea Sfântului Gheorghe, dar la momentul în care Tatăl ceresc consideră că trebuie să se împlinească”, i-a îndemnat preotul Olimpiu Todorean pe creştini.
Cu această ocazie, au avut loc o serie de slujbe religioase. Astfel, sâmbătă, 21 aprilie, au fost celebrate slujbele: Paraclisul Maicii Domnului (părintele arhimandrit Ovidiu Horea Pop), urmat de Vecernia cu Litie (oficiată de părintele arhimandrit Cornel Dârle), Acatistul Sfântului Gheorghe (celebrat de părintele ortodox Marin Miheş), Adoraţie Euharistică (responsabil părintele Mihai Vătămănelu OFMConv), Sfântul Maslu (părintele protopop Gavril Buboi împreună cu şapte preoţi) şi Moliftele Sfântului Vasile cel Mare, oficiate între orele 02:00 şi 03:00 de către părintele ieromonah stareţ Tarciziu Roman. Programul a continuat duminică dimineaţă cu Sfânta Liturghie (ora 9.00 celebrată de preotul ortodox) şi Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de episcopul greco-catolic de Oradea, PSS Virgil Bercea.
Evenimentul a fost prilejuit de sărbătorirea Hramului Bisericii Sfântul Gheorghe şi de împlinirea a zece ani de la sfinţirea acesteia.
Credincioşii parohiei au pregătit, cu acest prilej, peste 270 de caserole cu sarmale pe care le-au distribuit oamenilor prezenţi la slujba de duminică.
De la Oradea, moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe au fost duse la Beiuş, la Biserica Greco-Catolică „Sfinţii Trei Ierarhi”, iar de la Beiuş la Şimleu Silvaniei şi la Zalău luni, 23 aprilie 2012.
Crina Dobocan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open » Titlu: 26311.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open
Titlu: 26311.jpg