AcasăŞtiri200931 Iulie: INTC 2009 - „Un foc care aprinde alte focuri”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

INTC 2009 - „Un foc care aprinde alte focuri”

INTC 2009 - „Un foc care aprinde alte focuri”

În perioada 22-26 iulie, la Baia-Mare a avut loc cea de a XI-a ediţie a Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic (INTC). Tema fundamentală care ne-a unit a fost „Un foc care aprinde alte focuri” iar motto-ul: „Pentru mine a trăi este Cristos” (Fil. 1, 21).
Evenimentul a avut ca şi participanţi tineri din toată ţara însoţiţi de preoţi şi cateheţi. Am ajuns la Baia Mare cu gândul de a ne desprinde pentru câteva zile de lucrurile cotidiene şi care nu reprezentau altceva decât goana după distracţie gândindu-ne din ce în ce mai puţin la sufletul nostru. Nucleul acestei întâlniri a fost ideea de socializare, de închegare a unor noi relaţii, care în timp ne-ar putea fi de un real folos, iar cel mai important este că am avut prilejul de a medita asupra rolului, scopului pe acest pământ, a ceea ce ar trebui să fim şi poate nu suntem, iar când spun asta mă refer la descoperirea spiritului creştin în tot ceea ce facem.
Programul a fost axat pe ideea de a sta împreună şi de a forma grupuri de discuţii. Programele alternative reprezentau o sursă de cunoaştere şi oportunitatea de a găsi unele răspunsuri, la întrebările care ne macină.
Inima desfăşurării evenimentelor a fost „Câmpia Tineretului”, pulsul a fost dat de marea de oameni, care erau prezenţi acolo pentru a trăi în comuniune, chiar şi pentru câteva zile. Locul a fost special ales pentru că ne oferea contact vizual cu întreaga mulţime. Fiecare zi a întâlnirii trecea prea repede, datorită faptului că era plină cu activităţi religioase, culturale, recreative.
Ziua de 23 iulie a început cu Sfânta Liturghie celebrată de P.S. Ioan Şişeştean. Conferinţele din acea zi au fost: „Viaţa, dincolo de puterea de manipulare a omului” şi „Armele secolului XXI: Dumnezeu si mass-media” iar sfârşitul zilei a fost marcat de concursul de imnuri. Locurile fruntaşe au fost ocupate de către tinerii din Eparhia de Lugoj şi cei din Dieceza de Iaşi.
Următoarea zi, 24 iulie, l-a avut ca protagonist pe E.S. Martin Roos. În continuare s-au dezbătut următoarele conferinţe: „Mişcarea ecumenică mondială” şi „Internetul: o lume deschisă spre cunoaştere sau decădere intelectuală şi spirituală?”, iar seara a fost îmbrăcată într-un moment de spiritualitate prin mini-pelerinajul: Câmpia Tineretului - Mănăstirea Sfânta Maria.
Penultima zi, 25 iulie a fost marcată prin Liturghia pontificată de E.S. Cornel Damian şi prin prezentarea pieselor de teatru.
Urarea de drum bun în cea din urmă zi a venit din partea P.F. Lucian Mureşan, acest moment fiind considerat închiderea oficială.
Participarea noastră la INTC 2009 ne-a „aprins” în jurul „focului” care este Cristos, simţind cu adevărat căldura emanată şi sentimentul că există o conexiune care ne-a adunat într-un singur loc indiferent de religie, confesiune ori regiune a ţării.
Următoarea întâlnire ne va duce la Iaşi unde îmi doresc să ajungem într-un număr cât mai mare!
Ioana Gale

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita » Titlu: 25868.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita
Titlu: 25868.jpg