AcasăŞtiri20126 Aprilie: Prin rănile Lui am fost vindecaţi – Calea Crucii pe Dealul Ciuperca

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Prin rănile Lui am fost vindecaţi – Calea Crucii pe Dealul Ciuperca

Perioada Postului Mare pentru creştin este un timp de har, o invitaţie de a da mai mare atenţie sufletului propriu, de asemenea o ocazie de a ne apropia mai mult de Isus şi a medita marea iubire pe care El o are faţă de fiecare dintre noi. Dincolo de jertfele pe care le implică, apropierea de Isus întrece orice sacrificiu, deoarece cunoaşterea Lui ne conduce la o mai mare comuniune cu El şi în măsura în care îl cunoaştem înţelegem tot mai mult cine suntem noi cu adevărat, cât suntem de preţioşi în ochii lui Dumnezeu.
Apropierea Paştelui pentru fraţii de la Mănăstirea „Maica Domnului” din Oradea este precedată de tradiţionala devoţiune a Căii Sfintei Cruci pe dealul Calvaria (Ciuperca), cu personaje dispuse să interpreteze cât mai realist ultimele ore din viaţa lui Isus dinainte de învierea sa. Calea Crucii din acest an se află deja la a 9-a ediţie şi este o onoare pentru noi să ştim că s-a reînnodat acest obicei creştinesc care exista înainte de perioada comunistă, de unde şi numele dealului „Calvaria”.
Ziua de miercuri, 4 aprilie, se anunţa una nepotrivită pentru rugăciune în acest loc, fiind înnourat şi cu ploi uşoare, dar Dumnezeu a vrut să ne dea curaj şi vremea a devenit îndurătoare cu noi. Înainte de orele 19:00, totul era pregătit deja cu minuţiozitate de către organizatori: preoţii franciscani de la Mănăstire, tinerii din grupul „Allegria” care au interpretat rolurile erau costumaţi, torţele ţinute în mâini de către studenţii de la Institutul Teologic Greco-Catolic din Oradea la fiecare stare erau aprinse, muzica gregoriană şi de meditaţie invita pe fiecare copil, tânăr şi adult la reculegere şi în mod sigur fiecare creştin, care a venit cu dorinţa de a-l însoţi pe Isus pe drumul crucii, pe drumul care a dus la mântuirea noastră, a simţit bucuria ne ruga împreună.
Un moment emoţionant l-a constituit sosirea Preasfinţitului episcop Virgil Bercea, care a parcurs Drumul Crucii împreună cu cei prezenţi. „Prin rănile Lui am fost vindecaţi” (Is 53,5) ne-a reamintit P.S. Virgil, invitându-ne la meditarea acestor mântuitoare cuvinte ale profetului. Este o încurajare şi o invitaţie pentru noi pentru a lua în serios valoarea sufletului nostru şi a medita la vindecarea lui de orice rană care ne-o provoacă păcatul.
Cei peste 500 de participanţi la Calea Crucii, nu au putut să rămână indiferenţi meditând istoria de iubire a Dumnezeului care se face om şi ia asupra sa toată mocirla răului şi a păcatului ca să o spele în balsamul iubirii Sale aflată în fiecare picătură a sângelui Său, în fiecare lovitură de bici şi împunsătură de spin.
Mulţumind apoi lui Dumnezeu pentru Iubirea Sa faţă de noi, cu inima plină de recunoştinţă, cu toţii ne-am retras la casele noastre în tăcere, dorind parcă să păstrăm măcar pentru câteva ceasuri experienţa pe care am trăit-o pe dealul Calvaria în rugăciune pe urmele lui Isus. Sărbătoarea învierii Sale care va fi peste câteva zile să fie pentru fiecare, o explozie de bucurie şi lumină care să ne facă apostoli ai lui Cristos, învingător al morţii şi al păcatului.
Pr. Augustin Budău Ofm Conv.

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă » Titlu: 25851.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă
Titlu: 25851.jpg