AcasăŞtiri20123 Aprilie: Reculegeri spirituale în Parohia Marin, Sălaj

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Reculegeri spirituale în Parohia Marin, Sălaj

Reculegeri spirituale în Parohia Marin, Sălaj

Ziua de vineri, 30 Martie 2012, a fost o zi deosebită pentru comunitatea greco-catolică din Marin. Credincioşii noştri s-au bucurat de o zi de reculegeri spirituale ţinută de părintele Daniel Bertean de la Parohia „Petru şi Pavel” din Zalău.
Programul a început vineri dimineaţa la ora 9:30 cu un moment de rugăciune, timp în care părintele Daniel a fost disponibil pentru Taina Mărturisirii, iar la ora 10 a început Liturghia Darurilor Înaintesfinţite. După terminarea Liturghiei, părintele a ţinut prima meditaţie, în care a făcut o scurtă descriere a ce înseamnă reculegerile spirituale, ce rol au ele şi în ce fel trebuie trăite. Tema primei meditaţii a fost „Timpul omului” şi s-a referit la modul în care omul zilelor noastre îşi petrece timpul zi de zi, descriind importanţa chivernisirii timpului, atât în cele lumeşti, cât şi în cele spirituale.
A doua meditaţie a început la ora 16 cu recitarea rugăciunilor începătoare şi Rugăciunea Orei a IX-a, apoi părintele a citit din Sfânta Scriptură pasajele din Evanghelia după Matei legate de Patimile şi Moartea lui Isus, aceasta fiind şi tema celei de a II-a meditaţii. La această meditaţie s-a încercat să se facă o explicaţie a gesturilor personajelor care au participat la patimile lui Isus (Iuda, Petru, Pilat, Simeon Cireneul, Fecioara Maria, femeile evlavioase ...), şi o asemănare şi identificare a noastră cu fiecare dintre personajele acelea.
A urmat apoi în program rugăciunea ,,Calea Crucii”, la care au participat mai mulţi preoţi din protopopiat: pr. Daniel Bertean, pr. Petru Peştean, pr. Iancu Neagotă şi parohul, Mihai Şofineţi. După terminarea rugăciunii s-au făcut concluziile finale, s-a mulţumit celor invitaţi şi participanţilor, s-a sărutat crucea, s-a făcut ungerea cu mir, iar părintele predicator a împărţit participanţilor câte o iconiţă, ca amintire a acestei zile binecuvântate.
Pr. Mihai Şofineţi

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc » Titlu: 26286.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc
Titlu: 26286.jpg