AcasăŞtiri20123 Aprilie: Românii din Milano au un nou lăcaş de cult

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Românii din Milano au un nou lăcaş de cult

Românii din Milano au un nou lăcaş de cult

Totul începe în Noiembrie 2008, când părintele Robert Romulus Popa, în urma cererii făcute de Arhiepiscopia Majoră Greco-Catolică de la Blaj, este primit în Arhidieceza de Milano cu scopul de a păstori credincioşii români de rit bizantin. Cu binecuvântarea Arhipăstorului de atunci, Cardinal Dionigi Tettamanzi, se deschide prima capelă Greco-Catolică la Vimodrone. Parohia Dio Trinità d’Amore, deosebit de primitoare ]n persoana parohului Don Mario Guidi, a făcut posibilă desfăşurarea în fiecare duminică a Sfintei Liturghii şi multe alte activităţi dedicate românilor. Azi se poate întâlni nu doar o comunitate de credincioşi, dar şi o mare familie. Ca şi semn de recunoştinţă pentru atenţia acordată acestei prezenţe româneşti în propria comunitate parohială, Don Mario Guidi, în octombrie 2011, primeşte demnitatea de stavrofor al Eparhiei de Oradea Mare din mâinile Preasfinţiei Sale Virgil Bercea.
Astăzi, la aproape un an de la înscăunarea noului arhiepiscop de Milano, Cardinal Angelo Scola, comunitatea românească din Milano are motive întemeiate de bucurie, deoarece împreună cu colaboratorii acestuia, Excelenţa Sa Erminio de Scalzi, vicar al diecezei de Milano, Monsenior Gianni Zappa, moderator al curiei de Milano şi responsabil cu comunităţile catolice etnice, au permis nu doar continuarea activităţii pastorale a comunităţii noastre din arhidieceză, dar au răspuns afirmativ la posibilitatea de a oficia Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în cursul dimineţii, într-o biserică din centrul oraşului.
Începând cu duminica Intrării lui Isus în Ierusalim, a Floriilor, comunitatea românească Greco-catolică din Milano va avea posibilitatea de a celebra Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în fiecare duminică în cursul dimineţii de la orele 11.00, precum şi celelalte orânduiri liturgice specifice, pregătitoare marilor praznice şi mai cu seamă cele din Săptămâna Mare, într-o frumoasă biserică din Milano, San Nicolao. Noul lăcaş de cult în care se vor ruga credincioşii noştri este situat într-o zonă centrală la câteva sute de metri de la staţia de metrou / gara Cadorna (M1; M2; Tram: 1; 16; 18; 19; 20; 27; 50; 57; ferrovie nord) în via San Nicolao, la caţiva paşi de Corso Magenta, Via Carducci, Castello Sforzesco, Parco Sempione.
Se cuvine, aşadar, să mulţumim Domnului că a ascultat rugăciunile ridicate în toţi aceşti ani de credincioşii comunităţii noastre, dar şi acelora care de a acasă s-au rugat necontenit Maicii Domnului pentru binele spiritual al celor plecaţi.

Florin Moldovan
http://www.bru-italia.eu

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii” » Titlu: 27272.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”
Titlu: 27272.jpg