AcasăŞtiri20122 Aprilie: Exerciţiile spirituale ale Reuniunii Mariane Eparhiale

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Exerciţiile spirituale ale Reuniunii Mariane Eparhiale

Exerciţiile spirituale ale Reuniunii Mariane Eparhiale

Oricând, dar mai ales în timpul Postului Mare – când ne pregătim pentru Sărbătoarea Paştelui – „Exerciţiile spirituale” reprezintă un ghid spiritual necesar găsirii şi regăsirii de sine. De fapt, pentru Reuniunea Mariană din Eparhia noastră au fost un timp de cercetare a conştiinţei, de meditaţie şi rugăciune.
Desfăşurate la Băile 1 Mai în perioada 30.03.2012 - 01.04.2012, „Exerciţiile spirituale” au avut ca temă „Reuniunea Mariană la şcoala Buneivestiri – Să trăim iubirea Mariei”. Meditaţiile au fost expuse de Pr. Angel Zareczki, vicar cu laicii al Eparhiei de Maramureş şi moderate de Pr. Mihai Tegzeş. Au fost prezenţi membrii Reuniunilor Mariane din Protopopiatele Beiuş, Şimleu, Zalău şi Oradea, însoţiţi de preoţii Valer Părău din Zalău şi Iosif Slobotnic din Beiuş.
Părintele Angel Zareczki a vorbit despre simbolistica icoanei Buneivestiri, despre misterul Întrupării ca taină a marii iubiri şi generozităţi a lui Dumnezeu, despre unirea dintre Isus şi Maria, despre sfinţenia, virtuţile şi puritatea fără pată a Preacuratei, despre rolul pe care Fecioara îl are în opera de mântuire a omenirii, în Biserică şi în viaţa noastră. Sfânta Fecioară este cea care ne conduce la Isus. Totuşi, dacă noi nu-i deschidem uşa sufletelor, nu intră, pentru că Maria nu ne constrânge, ea doar ne cheamă, lăsându-ne libertatea de a alege.
Mulţumim părintelui Angel Zareczki şi părintelui Mihai Tegzeş – doi teologi de deosebită valoare – deoarece au făcut ca aceste zile de reculegere să fie la un înalt nivel spiritual. Cuvintele lor au rămas cu ecouri adânci în vieţile noastre, fiecare le simte în inimă, poate diferit, dar toţi ştim că ele ne-au îmbogăţit, deschizându-ne noi perspective în apostolatul nostru şi ajutându-ne să primim în suflete lumina şi bucuria Învierii Domnului.
Adresăm mulţumirile şi recunoştinţa noastră P.S. Virgil Bercea şi Biroului Pastoral Eparhial care au făcut posibile aceste „Exerciţii Spirituale”. Un gând de bine îl avem pentru Pr. Pâncotan, întotdeauna gazda noastră caldă şi primitoare.
„Cu blândul Isus, să ne binecuvânteze Fecioara de sus!”
Reuniunea Mariană Eparhială

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei » Titlu: 26233.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei
Titlu: 26233.jpg