AcasăŞtiri201229 Martie: Exerciţii spirituale pentru tinerii din Protopopiatele Carei, Supur şi Tăşnad

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Exerciţii spirituale pentru tinerii din Protopopiatele Carei, Supur şi Tăşnad

Exerciţii spirituale pentru tinerii din Protopopiatele Carei, Supur şi Tăşnad

În perioada 24-25 martie 2012, aproximativ 80 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 20 de ani, proveniţi din Protopopiatele Carei, Supur şi Tăşnad, au participat la Exerciţiile Spirituale organizate de Protopopiatul Carei în colaborare cu Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici.
Exerciţiile Spirituale au început la ora 11:00 când, cu toţii împreună, ne-am adunat în Biserica Sfântul Andrei din Carei. După salutul de bun venit, adresat de către părintele protopop Radu Filip, tinerii din Carei i-au întâmpinat pe ceilalţi tineri participanţi cu un imn propriu, intitulat „Să fi cuminte, copile”. Ne-am bucurat de prezenţa preoţilor în mijlocul nostru, care au dorit să ne fie alături pe tot parcursul zilelor, iar meditaţiile au fost susţinute de către părintele Zorel Zima.
În prima meditaţie, care a avut ca temă „fericirea”, părintele Zorel i-a îndemnat pe participanţi să conştientizeze că: „fericirea este un dar minunat pe care trebuie să îl căutăm, iar în această căutare să conştientizăm / să acceptăm şi suferinţa, pentru că astfel devenim mai capabili de a vedea frumuseţea vieţii. Din suferinţa unei stridii iese cea mai frumoasă podoabă: perla. Dumnezeu ne învaţă că putem depăşi momentele dificile, grele şi putem ajunge la Fericire”.
Înainte de prânz, participanţii, au avut ocazia să viziteze Castelul din Carei, după care a urmat prânzul şi un moment de pauză, timp în care tinerii au avut ocazia să se cunoască mai bine.
Sâmbătă după-amiază, am dorit şi noi să ne unim în spirit şi rugăciune cu toţi cei care în peste 20 de oraşe ale ţării au organizat „Marşul Vieţii”. Tinerii au participat activ la acest moment prin rugăciune şi cântec, după care a urmat un moment recreativ.
În cea de-a doua meditaţie s-a vorbit despre „iubire”, o iubire care trebuie să fie universală, îndreptată spre toţi oamenii. Părintele i-a încurajat pe tineri să fie activi în biserică, să fie acea „bucăţică de drojdie care fermentează” şi face ca şi cei din jur să descopere iubirea lui Dumnezeu, care este în acelaşi timp şi bucurie; Sfântul Filip Neri spunea: „Feţele încruntate şi posomorâte nu sunt făcute pentru bucuria Paradisului”. S-a pus accentul şi pe lupta împotriva păcatului, deoarece păcatul este lipsa iubirii; de aceea trebuie să nu uităm că avem mereu posibilitatea de a ne reîntoarce în braţele lui Dumnezeu.
După meditaţie, tinerii, împărţiţi pe grupuri, au avut ocazia să discute asupra celor prezentate.
La ora 19.00 a avut loc, în biserică, „Calea Crucii”, animată de tineri, un moment de rugăciune şi meditare a suferinţelor lui Cristos, după care a urmat, în faţa bisericii, un gest simbolic – aprinderea unei lumânări de către fiecare participant pentru toţi copiii nenăscuţi, dar şi un semn de speranţă şi mulţumire pentru darul preţios al vieţii. După cină, participanţii au vizionat filmul „Fiţi cuminţi dacă puteţi”.
Duminică la ora 10:00 a avut loc Sfânta Liturghie la care au participat un număr mare de preoţi şi credincioşi, după care a avut loc activitatea destinată concluziilor finale, apoi prânzul, iar restul zilei a fost dedicat jocurilor şi activităţilor de grup.
Dorim să-i aducem mulţumirea noastră Domnului pentru reuşita acestor zile spirituale, părintelui protopop Radu Filip pentru organizare, dar şi pentru prezenţa sa în fiecare zi alături de tineri, părintelui Zorel Zima, care a susţinut meditaţiile, tuturor preoţilor care au fost alături de tineri în aceste zile şi tuturor celor care au contribuit într-un fel sau altul pentru ca această întâlnire să fie una benefică şi să aducă roade bogate.
Tinerii au fost entuziasmaţi de această întâlnire şi au exprimat dorinţa ca şi în viitor să se organizeze astfel de întâlniri dedicate lor.
Sr. Letizia

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Drumul istoricului Simion Bărnuţiu, spre casa surorii din Bădăcin, refăcut de un grup de credincioşi » Titlu: 26474.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Drumul istoricului Simion Bărnuţiu, spre casa surorii din Bădăcin, refăcut de un grup de credincioşi
Titlu: 26474.jpg