AcasăŞtiri201226 Martie: Marşul pentru Viaţă la Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Marşul pentru Viaţă la Oradea

Marşul pentru Viaţă la Oradea

„Viaţa umană e sacră; chiar de la originea sa ea angajează acţiunea creatoare a lui Dumnezeu”. (Papa Ioan al XXIII-lea)
În apărarea vieţii, darul cel mai mare primit de la Dumnezeu, au venit sâmbătă, 24 martie 2012, câteva sute de orădeni de diferite confesiuni religioase, concomitent cu alte acţiuni similare desfăşurate în peste 20 de oraşe din ţară. Poate nu întâmplător acest marş are loc în preajma sărbătorii Bunei Vestiri, când Sfânta Fecioară Maria a rostit acel „fiat” ca răspuns la planul de mântuire al lui Dumnezeu pentru oameni.
Din partea Bisericii Greco-catolice, de organizarea marşului s-a ocupat pr. Mihai Vătămănelu, paroh la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului” din Oradea. Acţiunea a început la orele 10:30 la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” cu recitarea Rozariului pentru copiii nenăscuţi, animat cu cântece mariane de grupurile de tineri, de familii, de terţiarii franciscani de la mănăstire şi de credincioşii din catedrală. Tinerii grupului „Allegria”, urmaţi de ceilalţi credincioşi, au pornit apoi coloana de marş purtând bannere şi pancarte cu mesaje grăitoare: „Avortul opreşte o inimă care bate şi frânge inima unei mame”, „Şi eu sunt copil. Am dreptul la viaţă!”, „Mamă, nu mă ucide!”
Evenimentul a continuat în Piaţa Unirii lângă statuia lui Mihai Viteazu, în prezenţa oficialităţilor locale şi a câtorva sute de orădeni, copii şi părinţi, tineri şi vârstnici, care au dorit să exprime şi să rostească un puternic „DA” pentru VIAŢĂ şi un hotărât „NU” adresat avortului.
În discursul său, ca reprezentant al Bisericii Greco-Catolice, pr. Mihai Vătămănelu a reamintit că „Biserica Catolică a tras nenumărate semnale de alarmă, încercând să trezească conştiinţele oamenilor în faţa celui mai sângeros război din istoria omenirii: războiul dezlănţuit în ultimele decenii împotriva copiilor care nu s-au născut încă”.
„Copilul nenăscut este, ca şi fiecare dintre noi, creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu pentru lucruri minunate - a iubi şi a fi iubit. (…) Avortul este cel mai mare distrugător de pace astăzi în lume, cel mai mare distrugător de iubire”. (Maica Tereza de Calcutta)
Noi suntem popor al lui Dumnezeu şi nu trebuie să ignorăm şi să minimalizăm răul din jurul nostru, rău care cucereşte tot mai mult teritoriu din cauza păcatului nostru. Suntem toţi chemaţi să luptăm pentru Dumnezeu, pentru viaţă şi pentru familie, şi să protejăm copilul nenăscut. Speranţa există, aşa cum există şi alternative la avort. Speranţa vine tot de la Dumnezeu, puterea păcatului şi a morţii a fost sfărâmată de Învierea lui Cristos. Să proclamăm, să celebrăm şi să slujim această victorie, aşteptând într-o bucuroasă speranţă întoarcerea lui Cristos şi deplina înflorire a culturii vieţii!
Simona Cobe

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma » Titlu: 26338.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma
Titlu: 26338.jpg