AcasăŞtiri201220 Martie: Exerciţii spirituale pentru tinerii din Protopopiatul Şimleu Silvaniei

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Exerciţii spirituale pentru tinerii din Protopopiatul Şimleu Silvaniei

Exerciţii spirituale pentru tinerii din Protopopiatul Şimleu Silvaniei

În zilele de 16-18 martie a.c. au avut loc exerciţiile spirituale pentru tinerii din Protopopiatul Şimleu Silvaniei, care s-au desfăşurat la Pensiunea „Colţ de Rai”, pe Munţii Meseşului, judeţul Sălaj. Au participat un număr de 54 de tineri proveniţi din parohiile: Plopiş, Iaz, Valcău de Jos, Drighiu, Halmăşd, Bădăcin, Şimleu Silvaniei, Porţ, Marca, Cehei, Şumal cu vârstă de peste 14 ani. Meditaţiile au fost susţinute de către Pr. Conf. Univ. Dr. Eugen Jurcă de la Facultatea de Psihologie a Universităţii de Vest din Timişoara. Tema exerciţiilor spirituale a fost „Tinere, ţie îţi zic scoală-te!” (Lc 7,14).
Prelegerile prezentate de către părintele Jurcă au fost intercalate cu ateliere de lucru în care tinerii au primit diferite sarcini de nuanţă psihologică, dar şi cu momente recreative în care au avut loc diferite jocuri. Reprezentanţii Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea au fost Sora Kasia, precum şi Veridiana Ghiurcă, care au organizat jocurile şi au animat toate activităţile.
Un moment emoţionant a fost reprezentat de vizita Preasfinţiei Sale Virgil Bercea, care s-a deplasat în cursul zilei de sâmbătă pentru a adresa un cuvânt de încurajare tinerilor, îndemnându-i să fie apropiaţi faţă de biserică şi de preoţi, să facă fapte bune, să caute a fi exemple bune pentru cei din jurul lor.
În seara zilei de vineri tinerii s-au rugat împreună „Calea Crucii”. La Sfânta Liturghie din zilele de sâmbătă şi duminică au concelebrat părintele Eugen Jurcă, părintele Nicolae Bodea, protopop de Şimleu Silvaniei şi părintele Ioan Şanta, paroh al Parohiei Plopiş şi responsabil desemnat al activităţilor cu tinerii în Protopopiatul Şimleu Silvaniei. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către participanţi, avându-i în frunte pe tinerii din Şimleu Silvaniei.
Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru aceste zile de reculegere, sperăm într-un curs ascendent al activităţilor cu tinerii, deoarece viitorul Bisericii îl constituie aceste mlădiţe pline de speranţă.
Pr. Ioan Şanta

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27213.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27213.jpg