AcasăŞtiri20128 Martie: Exerciţii spirituale pentru familii la Zalău

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Exerciţii spirituale pentru familii la Zalău

Exerciţii spirituale pentru familii la Zalău

În zilele de 3 şi 4 martie 2012 au avut loc la pensiunea „Colţ de Rai” de pe muntele Meseş de lângă Zalău, exerciţiile spirituale pentru familii organizate bianual cu binecuvântarea P.S. Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.
La conferinţele care au fost susţinute, ca şi în toamna trecută, de Don Piero Pasquini, conducătorul Comunităţii Caresto din Italia, au participat cca. 50 de familii venite din Oradea, Şimleul Silvaniei, Carei şi Zalău, însoţiţi şi de preoţii care se ocupă de pastoraţia familiilor din localităţile respective. Dezbaterile au fost moderate de pr. Mihai Tegzeş, responsabil cu pastoraţia familiilor în eparhia de Oradea, părintele asigurând şi traducerile din limba italiană.
Temele abordate au vrut să fie o continuare a celor ce au fost prezentate la întâlnirea anterioară şi care pot fi citite de cei interesaţi în cartea „Uleiul care întreţine flacăra iubirii”, apărută anul acesta la Editura Surorilor Lauretane din Baia Mare.
Dacă în noiembrie 2011, Don Piero punea accent pe aspectul dialogului între soţi, de data aceasta s-a accentuat rolul „Bisericii Domestice”, care trebuie să existe în fiecare casă (familie) ce doreşte să trăiască o adevărată spiritualitate creştină şi care trebuie să constituie o prelungire a „Bisericii Publice”, care reprezintă spaţiul comunitar al familiilor dintr-o anumită localitate. În cadrul conferinţelor s-a vorbit despre spiritualitatea matrimonială, despre datoria părinţilor de a accepta copiii rezultaţi din căsătorie ca şi un dar din partea lui Dumnezeu, un dar ce trebuie pus în valoare mai apoi printr-o educaţie şi îndrumare creştină a acestor copii, care să ducă la înmulţirea talanţilor şi creşterea în cele trei virtuţi teologale de bază: credinţa, iubirea şi speranţa. S-au evidenţiat de asemenea greşeli şi lipsuri cu care se confruntă societatea occidentală şi din care se pot trage învăţăminte pentru a nu fi repetate şi în România, în viaţa socială sau de cuplu. Colocviile au comportat două laturi: una comunitară, alcătuită din conferinţele susţinute de Don Piero Pasquini, şi alta individuală şi de cuplu, fapt ce a permis familiilor participante o bună posibilitate de analiză şi reflecţie asupra temelor propuse.
O concluzie a acestor exerciţii spirituale ar putea fi exprimată în faptul că familia creştină trebuie să constituie acea lumină, care aprinsă de la altarul Bisericii, să ardă mai apoi atât în propria casă, cât şi oriunde aflăm că este întuneric şi este nevoie de lumină sau de ajutor.
Orest Nichita

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: 190 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL BEIUŞEAN » Titlu: 27296.jpg

Anul: 2018
Eveniment: 190 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL BEIUŞEAN
Titlu: 27296.jpg