AcasăŞtiri201213 Februarie: Ziua Bolnavului la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Ziua Bolnavului la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului”

Ziua Bolnavului la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului”

Ziua Mondială a Bolnavului a fost sărbătorită în mod cu totul special la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului”.
Bolnavi şi bătrâni, dezorientaţi la gândul că au de îndurat o soartă atât de crudă, că au de dus o cruce poate uneori prea grea pentru spatele lor gârbovit de ani şi suferinţă, au fost invitaţi să participe la Sfânta Liturghie de la ora 17:00 sâmbătă, 11 februarie 2012, liturghie celebrată special pentru ei de pr. paroh Mihai Vătămănelu şi pr. Ionuţ Ichim. Au avut astfel posibilitatea de a se spovedi şi împărtăşi, pentru că, dacă uneori trupul nu poate fi vindecat, cu siguranţă sufletul poate fi luminat şi despovărat.
După Sfânta Liturghie a fost prezentat un scurt material despre Lourdes, deoarece această sărbătoare, instituită în anul 1992 de către papa Ioan Paul al II-lea, se leagă de comemorarea Sfintei Fecioare de la Lourdes.
Prin sărbătoarea la care au participat s-a dorit să se arate bolnavilor şi tuturor celor aflaţi în suferinţă că nu sunt uitaţi de Biserică şi că suferinţa lor, unită cu cea a lui Cristos, capătă valoare deosebită. Uniţi, aşadar, în rugăciune tinerii din Grupul „Allegria” de la Mănăstire, împreună cu preoţii care au concelebrat această Sfântă Liturghie, au înălţat, în prezenţa lui Isus Euharisticul, rugăciuni pentru cei suferinzi care se aflau la biserică sau poate pe patul de suferinţă, ca Dumnezeu să le dea puterea de a duce cu iubire şi credinţă această cruce.
În încheiere a fost invitat pr. Sorin Crăciun să adreseze câteva cuvinte celor prezenţi, prin care sublinia: „În calitate de preot şi asistent spiritual la Spitalul de Psihiatrie am întâlnit suferinţa oglindită în multe feluri. Privind chipurile de pe patul de spital am învăţat să văd în aceste chipuri pe cel al Mântuitorului. Vă îndemn să vă rugaţi pentru bolnavi şi să le oferiţi o mică parte din timpul vostru. Pentru că mă aflu într-o mănăstire franciscană vă voi aminti că Sfântul Francisc, în momentul convertirii sale, a sărutat un lepros şi în el a învăţat să vadă chipul lui Isus”.
După acest cuvânt profund, rostit cu multă convingere de părinte, s-a celebrat Ritualul Ungerii sfinte a bolnavilor pentru a-i întări în suferinţa lor, iar terţiarii franciscani, împreună cu grupul familiilor din parohie şi cu părintele paroh le-au oferit un mic dar, care conţinea o sticluţă cu apă de la Lourdes, o iconiţă şi dulciuri, iar apoi au pregătit o agapă fraternă la care au fost invitaţi toţi cei prezenţi în biserică pentru un moment de comuniune cu toţi bolnavii prezenţi.
Privind ochii scăldaţi de lacrimi şi buzele tremurând a mulţumire ale celor care au venit în această zi să găsesască mângâiere, am înţeles că acolo unde iubirea se rosteşte cu inima şi nu doar cu buzele, Isus este prezent.
Îţi mulţumim Doamne pentru toate darurile pe care ni le dai nouă, ajută-ne să fim vrednici de iubirea Ta. Pace şi bine!
Sanda Ulici

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa » Titlu: 26327.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa
Titlu: 26327.jpg