AcasăŞtiri20126 Februarie: Ziua Persoanelor Consacrate 2012

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Ziua Persoanelor Consacrate 2012

Ziua Persoanelor Consacrate 2012

În data de 2 februarie, la invitaţia Episcopiilor Romano-Catolice şi Greco-Catolice de Oradea de a participa la cea de-a XVI-a Zi Mondială a Persoanelor Consacrate au răspuns afirmativ cele 15 Comunităţi Religioase, în număr de 40 de persoane, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Diecezei Romano Catolice şi al Eparhiei Greco Catolice.
Programul acestei zile de sărbătoare a început la ora 9.30 cu înscrierile participanţilor veniţi din Oradea şi alte localităţi – Zalău, Carei, Şinteu, Făgetu, Beiuş - după care, la ora 10, a avut loc adoraţia Preasfântului Sacrament în Catedrala Romano-Catolică din Oradea, în cadrul căreia s-a recitat din Liturghia Orelor ora medie.
Înainte de Sfânta Liturghie, specific sărbătorii Întâmpinării Domnului, în parcul Catedralei au fost binecuvântate lumânările, după care Persoanele Consacrate şi credincioşii în procesiune cu lumânările aprinse au intrat în Catedrală.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de Excelenţa sa, Böcskei László, alături de Vicarul Episcopal Greco-Catolic Florian Gui, de numeroşi preoţi, cu participarea unui mare număr de credincioşi. Cu toate că celebrarea a durat în jur de 2 ore, atât preoţii, călugării, cât şi laicii prezenţi au participat atât de activ încât nimeni nu a simţit cum a zburat timpul.
În cuvântul de învăţătură, Păstorul Diecezei, a dorit să mulţumească tuturor, călugărilor şi călugăriţelor pentru slujirea pe care o aduc şi o depun în dieceză, transmiţând şi mesajul Prea Sfinţitului Episcop Virgil Bercea. Ne-a îndemnat pe noi, ca persoane consacrate, după exemplul Mariei, ,,care păstra toate şi le medita în inima ei”, să păstrăm în inima noastră tot ceea ce Dumnezeu ne-a dăruit şi continuă să ne dăruiască, prin harul chemării, prin sacramentele sale, dar şi prin chemarea noastră specială la propovăduire. Preasfinţitul ne-a îndemnat să punem în centrul vieţii noastre, în primul rând Euharistia, meditaţia textelor şi liturgia orelor, printr-o pregătire permanentă şi conştiincioasă care să favorizeze un climat de linişte interioară, aprofundarea teologică a propriei noastre credinţe pentru a putea semăna bucuria şi bogăţia vieţii consacrate, iar această zi să ne ajute în trăirea cu pasiune a chemării noastre, să primim cuvântul lui Dumnezeu, pentru a-l putea vesti cu râvnă şi dedicaţie.
După predică, a avut loc un moment deosebit: fiecare congregaţie şi-a prezentat carisma specifică şi domeniul de activitate printr-un simbol şi o rugăciune, urmat de reînnoirea voturilor rostită împreună, în limba română şi în limba maghiară. Preasfinţitul a îndemnat şi credincioşii să însoţească persoanele consacrate cu rugăciunile lor.
După Sfânta Liturghie, toate persoanele consacrate prezente la întâlnire au fost invitate la un moment de agapă frăţească în Palatul Episcopal, după care a urmat un program recreativ. Pentru noi, Persoanele Consacrate, această întâlnire a fost un mijloc de a ne aprofunda propria chemare şi un prilej de a experimenta comuniunea între noi.

Sora Letizia
http://www.varad.org

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open » Titlu: 26350.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open
Titlu: 26350.jpg