AcasăŞtiri200917 Iulie: Exerciţii spirituale la Holod

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Exerciţii spirituale la Holod

În perioada cuprinsă între 6-17 iulie s-au desfăşurat la Mănăstirea Franciscană din Holod exerciţiile spirituale pentru preoţii Eparhiei de Oradea. Din motive organizatorice reculegerile spirituale, care au fost o adevărată bucurie sufletească pentru toţi clericii noştri, s-au făcut în două serii. Chiar dacă a existat o piedică în realizarea acestor exerciţii, cea a spaţiului, prin generozitatea Preasfinţitului Virgil Bercea, aceasta a fost înlăturată.
Faptul că preoţii doresc exerciţiile spirituale s-a putut vedea şi cu ocazia întâlnirilor districtuale sau eparhiale. Meditaţiile spirituale sunt un mijloc potrivit de a aprinde în om Spiritul, de a face o socoteală cu el însuşi, de a formula propuneri ferme pentru viitor. Sacerdotului, în continuă activitate, chemat a ţine aprins focul credinţei şi al dragostei pentru ceilalţi, de multe ori i se întâmplă lui însuşi să fie lipsit de acel foc al iubirii şi al zelului faţă de cele dumnezeieşti. De aceea, exerciţiile spirituale sunt ocazii unice de a se reface şi de a se regenera sufleteşte. Din exerciţiile spirituale preoţii ies cu un nou foc, cu o nouă credinţă, cu un nou zel apostolic de a lupta pentru Domnul şi pentru religie. Preoţii mai în vârstă, cu conştiinţe cicatrizate, ies întineriţi, iar cei tineri mai adaugă la „focul şi uleiul sufletesc” primit în Seminar.
Suntem siguri că exerciţiile spirituale din acest an au avut un efect pozitiv pentru întreaga eparhie greco-catolică română a cărei întărire şi înflorire, după trecerea tuturor preoţilor ei peste această baie curăţitoare, se vor vedea cu ochii, răsfrângându-se asupra tuturor credincioşilor ei.
De aceea, mulţumim Arhiereului nostru care a făcut posibilă această idee, mulţumim părintelui director al exerciţiilor, pr. Ioan Mitrofan din Blaj, care a ştiut să le vorbească părinţilor cu atâta căldură şi atâta tact, mulţumim şi părinţilor participanţi, care au ştiut să arate interes şi pietate în aceste exerciţii, dovedind prin aceasta că le-au dorit, au, şi avut nevoie de ele, şi că au şi voit să profite de ele precum se cuvine. Mărire să fie lui Dumnezeu!
Pr. Alexandru Cervid

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26379.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26379.jpg