AcasăŞtiri201227 Ianuarie: Rugăciunea tinerilor pentru unitatea creştinilor la Bazilica romano-catolica

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Rugăciunea tinerilor pentru unitatea creştinilor la Bazilica romano-catolica

În săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor Centrul Diecezan de Tineret al Episcopiei Romano-Catolice de Oradea a chemat la rugăciune şi în acest an pe tinerii din mai multe culte creştine din Oradea. Astfel, sâmbătă, 21 ianuarie 2012, orele 17.00 , tinerii care au participat la întâlnirea ecumenică din Catedrala Romano-Catolică Oradea s-au rugat pentru împlinirea dorinţei Domnului Isus Cristos „.. ca toţi să fie una”.
Rugăciunile au fost rostite de către tinerii Centrului Diecezan de Tineret, elevii Liceului Romano-Catolic „Szent László”, reprezentanţii parohiilor romano-catolice ale credincioşilor români şi slovaci, tineri ai Oficiului Pastoral de Tineret al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, grupul de tineri greco-catolici „Allegria” din Oradea, elevi ai Liceului Reformat „Lorántffy Zsuzsanna” şi tineri ai comunităţilor reformate din Oradea-Velenţa, Oradea-Rât şi cartierul Rogerius.
În faţa altarului din Catedrală au fost pregătite simboluri creştine care exprimau ideea unităţii: barca simbol al Bisericii, catargul în formă de cruce simbol al învierii. Episcopul Diecezei Romano-Catolice de Oradea, Excelenţa Sa Böcskei László în cuvintele de salut adresate celor prezenţi, a explicat această simbolistică, şi a remarcat faptul, că în această barcă, sub crucea lui Cristos este loc pentru fiecare om, pentru fiecare creştin.
După citirea evangheliei despre Păstorul cel bun, tinerii au rostit rugăciunile proprii îmbogăţind mreaja pregătită cu câte un nod, simbol al misiunii primite de la Isus "veniţi după mine şi eu vă voi face pescari de oameni"! Prin rugăciune, prin eforturile noastre binecuvântate de Dumnezeu putem contribui la consolidarea mrejei Bisericii – spuneau tinerii. În acest scop este nevoie de angajamentul şi de faptele bune ale fiecăruia.
Tinerii au mulţumit şi reprezentanţilor cultelor creştine pentru rugăciunile lor şi pentru faptul că au fost în această Barcă a creştinilor alături de ei, susţinându-i în iniţiativele lor!

Ertsey Melinda
http://www.varad.org

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Ziua Transmisioniştilor Militari » Titlu: 26538.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Ziua Transmisioniştilor Militari
Titlu: 26538.jpg