AcasăŞtiri201220 Ianuarie: P.S. Virgil în vizită pastorală la Parohia „Duminica Tuturor Sfinţilor” (Don Orione) din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

P.S. Virgil în vizită pastorală la Parohia „Duminica Tuturor Sfinţilor” (Don Orione) din Oradea

P.S. Virgil în vizită pastorală la Parohia „Duminica Tuturor Sfinţilor” (Don Orione) din Oradea

Preasfinţitul Virgil s-a aflat în 15 ianuarie 2012 în mijlocul credincioşilor de la biserica Parohiei „Duminica Tuturor Sfinţilor” (Don Orione) din cartierul Ioşia Nord, Oradea, unde a oficiat Liturghia alături de mons. Florian Gui, vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea şi de pr. Mihai Fechetă, parohul bisericii.
P.S. Virgil şi-a început predica de la Evanghelia zilei (Lc. 17, 12-19), care prezintă una dintre minunile înfăptuite de Mântuitorul nostru, şi anume vindecarea celor zece leproşi întâlniţi între Samaria şi Galilea, pe drumul spre Ierusalim. După producerea miracolului vindecării, doar unul din cei zece s-a întors la Isus să îi mulţumească şi să îl preamărească pe Dumnezeu, iar acesta nici măcar nu era evreu, ci samarinean.
P.S. Virgil a arătat că samarineanul vindecat a ştiut să îi mulţumească lui Dumnezeu pentru darul primit, dovedind că este un om de caracter. La fel ca el, trebuie să îi mulţumim şi noi Creatorului pentru darurile primite, fiecare în felul nostru, şi mai ales prin rugăciune. Preasfinţia Sa a mai spus că rugăciunea poate fi înfăptuită nu numai cu vorba, ci şi cu fapta însufleţită de dragoste de Dumnezeu. Uneori se întâmplă chiar ca oameni care nici nu merg în mod regulat la biserică să înfăptuiască lucruri remarcabile, prin care, de fapt, îl preamăresc pe Dumnezeu şi îi mulţumesc pentru binecuvântările pe care ni le-a dăruit. Astfel de oameni sunt unii artişti, pictori, sculptori, poeţi.
La fel ca anul trecut când Preasfinţia Sa s-a aflat în aceeaşi perioadă printre credincioşii de la „Don Orione”, Preasfinţitul Virgil l-a omagiat pe poetul Mihai Eminescu, născut la 15 ianuarie 1850. Acesta, deşi nu este cunoscut neapărat ca poet religios, este autorul unor poeme creştine profunde precum „Răsai asupra mea” sau „Rugăciune”, pe care P.S. Virgil le-a citit în timpul predicii sale.
Preasfinţitul Virgil a mai arătat cât de important este să fim oameni de caracter, prin aceasta înţelegându-se o coerenţă a gândurilor, vorbelor şi faptelor noastre. Modelul pe care noi creştinii îl avem în viaţă este chiar Isus Cristos. Chemarea sfinţeniei ne este adresată tuturor, iar printre noi am avut destui sfinţi, cum ar fi Sfântul Luigi Orione, a arătat P.S. Virgil.
În încheierea predicii, Preasfinţia Sa le-a mulţumit celor prezenţi pentru ceea ce fac, în calitate de creştini, arătând că Biserica Română Unită cu Roma, deşi nu este foarte mare, este apreciată de Sfântul Părinte, care, în semn de recunoaştere a meritelor bisericii noastre, i-a conferit Preafericitului Lucian Mureşan titlul de Cardinal. Preafericitul Lucian este el însuşi un exemplu de om de mare caracter, care a dus o viaţă exemplară, care a ales din tinereţe calea credinţei, în ciuda tuturor sacrificiilor şi suferinţelor cauzate de regimul comunist.
La sfârşitul liturghiei, credincioşii l-au condus pe episcopul nostru cu cântece religioase, iar acesta i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi în special pe copiii participanţi la serviciul divin.
Pr. Mihai Fechetă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Drumul istoricului Simion Bărnuţiu, spre casa surorii din Bădăcin, refăcut de un grup de credincioşi » Titlu: 26479.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Drumul istoricului Simion Bărnuţiu, spre casa surorii din Bădăcin, refăcut de un grup de credincioşi
Titlu: 26479.jpg