AcasăŞtiri200912 Iulie: Sfânta Liturghie arhierească la Graz

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfânta Liturghie arhierească la Graz

Sfânta Liturghie arhierească la Graz

Duminică, 12 iulie 2009, în comunitatea greco-catolică română din Graz – Austria, a fost o mare sărbătoare. Primul motiv de bucurie, a fost vizita P.S. Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea Mare, care a celebrat prima Sfântă Liturghie arhierească în această comunitate.
Un alt prilej de bucurie a fost introducerea în comunitatea eclezială şi a Împărăţiei vizibile a lui Dumnezeu prin Sacramentele iniţierii (Botez, Mirungere, Sfântă Împărtăşanie) a micuţei Annamaria, fiica preotului Dobrică Gheorghiţă, păstorul comunităţii.
Alături de P.S. Virgil Bercea, au concelebrat Pr. Dobrică Gheorghiţă –preotul comunităţii şi diaconii Alexandru Suciu din Viena şi Călin Sechelea din Gamming.
Comunitatea din Graz este o comunitate relativ tânără, prima Sfântă Liturghie greco-catolică celebrându-se la data de 4 mai 2008, în biserica universitară Maria Leech, care găzduieşte comunitatea greco-catolică română.
Biserica Maria Leech (fosta biserică a ordinului teuton) este cea mai veche din oraş, fiind construită în anul 1202. Acest edificiu religios este un exemplu al evoluţiei şi conservării stilurilor arhitectonice, în ea regăsindu-se stilurile romanic, gotic şi baroc. Pentru o bună funcţionare a comunităţii greco-catolice române, părinţii iezuiţi au pus la dispoziţia comunităţii (atunci când necesităţile o cer) centrul John Ogilve, care se află în apropierea bisericii.
Deşi are o vârstă fragedă, comunitatea din Graz este într-o permanentă creştere, majoritatea membrilor ei fiind persoane stabilite aici de mai mult timp, tineri la studii şi persoane care au găsit un loc de muncă în aceasta regiune.
În cadrul predicii, P.S. Virgil a edificat spiritual pe participanţi prin cuvintele sale optimiste: „voi fii şi fiice, fiţi asemeni plugarului, care când îşi înfige plugul în glie, nu îşi mai întoarce privirea, ci o îndreaptă cu încredere către Dumnezeu”.
După celebrarea Sfintei Liturghii şi a Botezului, P.S. Virgil Bercea şi membrii comunităţii s-au îndreptat către grădina seminarului diecezan din Graz, unde într-o atmosferă destinsă, a avut loc o agapă frăţească.
După acest eveniment, P.S. Virgil Bercea s-a întors în ţară, binecuvântându-i pe participanţi şi manifestându-şi dorinţa de a vizita această comunitate şi cu alte ocazii.
Pr. Gheorghiţă Dobrică

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei » Titlu: 26230.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei
Titlu: 26230.jpg