AcasăŞtiri201130 Decembrie: Dar din dar se face Rai

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Dar din dar se face Rai

Dar din dar se face Rai

Luni, 19 decembrie 2011, Asociaţia „Ave Miriam” în parteneriat cu Parohia Greco-Catolică Valea lui Mihai au venit în sprijinul căminului pentru copii ai Fundaţiei „Sfântul Francisc”. În spiritul iubirii manifestate de Dumnezeu cu ocazia sărbătorii Crăciunului, asociaţia a organizat o strângere de fonduri pentru achiziţionarea lemnelor de foc, respectiv o colectă de alimente şi haine pentru copiii asistaţi.
În centrul din Galoşpetreu beneficiază de cazare zilnică şi masă caldă 33 de copii proveniţi din familii defavorizate. În ţară, această fundaţie este prezentă în peste 65 de localităţi oferind asistenţă pentru circa 2300 de copii. Într-un interviu acordat Jurnalului Naţional din 27 noiembrie anul curent (http://www.jurnalul.ro/observator/fenomenul-bojte-csaba-parinte-pentru-2300-de-copii-597695.htm), fondatorul fundaţiei, franciscanul Bojte Csaba schiţa atmosfera din aceste cămine: „Copiii frecventează grădiniţele şi şcolile de stat. Noi construim cămine cu locuinţe în care ajung să locuiască 8-10 copii. La fiecare locuinţă avem o mamă-cloşcă. Nu există nici un copil în grija noastră, care să plece, dimineaţa, la şcoală fără să primească un pupic pe obraz. Noi ţinem foarte mult la construirea unei familii. Pentru un copil este foarte important să fie cineva lângă el când se trezeşte, să audă pe cineva respirând lângă el când adoarme, să îi aducă cineva un ceai cald când este bolnav. Rolul de mamă-cloşcă este de 24 din 24, nu există la noi opt ore pe zi. Cred că acesta este motivul pentru care copiii noştri sunt mai liniştiţi şi au rezultate mai bune la şcoală.[...] copiii învaţă, se joacă şi beneficiază de un program în timpul liber. Noi îi învăţăm să se spele şi să participe activ în viaţa casnică. În vacanţe îi ducem în tabără şi în excursii. Ţelul nostru nu este să atragem atenţia asupra noastră, nici să ne mândrim cu noi, dar pot să spun că aproape 30-40% din copiii pe care i-am avut în grijă au ajuns să termine o facultate.”
Atmosfera casei din Galoşpetreu este cu adevărat familială. În centrul căminului este camera de zi – sala de mese, încăpătoare şi primitoare, unde copii servesc masa şi socializează, fundamentând trainic acel spirit de unitate familială. Mamele au camerele personale alături de dormitoarele copiilor.
Suntem fericiţi că am avut ocazia să sprijim această caritate activă şi continuă a Fundaţiei, în acest centru din Galoşpetreu. Bucuria ne-a fost împlinită de privilegiul participării la proba finală a spectacolului de Crăciun organizat de „mamele-cloşcă”. Zâmbetul acestor copii şi pacea Pruncului ceresc fie răsplata binefăcătorilor.

Pr. Zorel Zima

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 25817.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 25817.jpg