AcasăŞtiri200928 Iunie: Prima Sfântă Împărtăşanie la Bădăcin

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Prima Sfântă Împărtăşanie la Bădăcin

Prima Sfântă Împărtăşanie la Bădăcin

Parohia Greco-Catolică din Bădăcin a trăit momente de sărbătoare, duminică 28 iunie 2009, când cinci copii au făcut prima Spovadă şi l-au primit pentru prima oară în sufletul lor pe Isus Hristos. Sărbătoarea a fost şi mai frumoasă prin faptul că la Sfânta Liturghie a participat şi Vicarul foraneu al Silvaniei, părintele Gheorghe Ţurcaş, care prin prezenţa şi cuvintele adresate copiilor şi comunităţii, a făcut ca evenimentul să fie unul special. Cuvintele Evangheliei „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate celelalte vi se vor adăuga vouă” (Mt. 6,33), subliniate în mod deosebit de părintele Vicar în cuvântul său de învăţătură, au fost motto-ul care a animat sărbătoarea.
Părinţi, bunici, rudenii mai apropiate sau mai îndepărtate şi simpli credincioşi au fost profund impresionaţi de momentul primei Sfinte Împărtăşanii, dar şi de momentul în care le-au fost înmânate spre aducere aminte; Sfânta Scriptură, Sfântul Rozar, două cărţi despre rugăciunile Tatăl Nostru şi Bucură-te Marie, medalia miraculoasă a Sfintei Fecioare şi diploma, care pusă în ramă, le va aminti că acest moment trebuie repetat ori de câte ori vor simţi că s-au îndepărtat de Hristos. Spre încântarea celor prezenţi, cei cinci protagonişti au interpretat cântece şi poezii, sprijiniţi fiind şi de tinerii din parohie.
Bucuria copiilor a fost împărtăşită de toată comunitatea, fiecare dintre cei prezenţi a putut să retrăiască momentul primei întâlniri cu Hristos.
Pr. Cristian Borz

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma » Titlu: 26339.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma
Titlu: 26339.jpg