AcasăŞtiri201123 Decembrie: O nouă carte tradusă de pr. Mihai Tegzeş: „Apocalipsa, o fântână sigilată”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

O nouă carte tradusă de pr. Mihai Tegzeş: „Apocalipsa, o fântână sigilată”

O nouă carte tradusă de pr. Mihai Tegzeş: „Apocalipsa, o fântână sigilată”

La Editura Surorilor Lauretane din Baia Mare a apărut o nouă lucrare: Apocalipsa, o fântână sigilată, tradusă de pr. Mihai Tegzeş.
Cuvintele Apocalipsei sunt pline de speranţă, provenind din experienţa primelor comunităţi creştine supuse încercărilor şi persecuţiilor. Sunt cuvinte complexe şi misterioase, exprimate cu ajutorul simbolurilor, imaginilor şi al unor noţiuni necunoscute omului contemporan. Din această cauză cititorul are nevoie de interpretarea textului sacru pentru a-l putea înţelege.
Părintele Silvio Barbaglia, biblist renumit, îl ajută pe cititor să pătrundă în sensul profund al textului sacru, pentru ca acesta să-i poată dărui speranţa ca „un râu cu apa vieţii, limpede ca şi cristalul, care ieşea din tronul lui Dumnezeu şi al Mielului” (Apoc. 22,1), irigând încontinuu noul Ierusalim dăruit de Dumnezeu, pe care Ioan îl contemplă în finalul viziunii sale.
Ioan va fi dus în cer şi va descrie „Liturghia cerească” – închinată „Celui care şade pe tron” – pornind de la imaginile tronului, ale bătrânilor şi ale fiinţelor, ale îngerilor, ale numerelor 6, 7, 8, 666, 1.000, 144.000. Este prezentată „cartea sigilată” care va putea fi deschisă numai de vlăstarul lui David, „Mielul” înjunghiat şi înviat.
Părintele Barbaglia explică minunat lupta cerească dintre Arhanghelul Mihail şi Dragonul de foc, dar subliniază că soarta celor care urmează Fiara este complet diferită de a celor care-L urmează pe Domnul.
În partea finală a lucrării – respectând cronologia textului biblic – autorul evidenţiază că victoria lui Dumnezeu răsună în cer, prezentându-i pe cei invitaţi la ospăţul nunţii Mielului, care participă la împărăţia de „o mie de ani” ce se va instaura în „noul Ierusalim” construit de însuşi Dumnezeu printr-o nouă şi definitivă creaţie.
Având în vedere faptul că în ritul nostru bizantin Apocalipsa se citeşte integral la sf. Liturghie – în fiecare an – în timpul Postului Mare, invit preoţii să se inspire în predicile lor din această carte care explică într-un mod simplu misterul înglobat în ultima carte a Scripturii.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc » Titlu: 26288.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc
Titlu: 26288.jpg