AcasăŞtiri201121 Decembrie: Lansarea Monografiei Judeţului Bihor

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Lansarea Monografiei Judeţului Bihor

Lansarea Monografiei Judeţului Bihor

Luni, 19 decembrie, a fost lansată în Sala Mare a Prefecturii Judeţului Bihor lucrarea „Monografia Judeţului Bihor”. La eveniment au participat o serie de personalităţi culturale, directori ai instituţiilor statului şi reprezentanţi ai cultelor, între care şi Preasfinţia Sa Virgil Bercea.
După cuvântul de deschidere al domnului Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, a luat cuvântul dl. Gavrilă Ghilea, prefectul Judeţului Bihor şi dl. Mircea Bradu, coordonatorul volumului.
Monografia judeţului Bihor este structurată în trei volume. Primul evidenţiază „cadrul natural, societatea şi civilizaţia” locală, tratând aspecte istorice, arhitecturale şi confesionale, precum şi istoria învăţământului, a instituţiilor culturale, a aşezămintelor sanitare şi a sportului bihorean. În acest volum există un capitol distinct intitulat „Din istoria Bisericii Greco-Catolice”. Sunt prezentate şi o serie de personalităţi greco-catolice între care îi amintim pe toţi episcopii, dar şi preotul şi compozitorul Francisc Hubic. La fel, sunt prezentate şi o serie de clădiri reprezentative din punct de vedere arhitectural, cum ar fi: Palatul Episcopal, Hotelul Excelsior din Stâna de Vale, Casa domenială de la Holod, clădirile Seminarului şi Liceului Greco-Catolic din Oradea, Şcoala de fete din Beiuş. Al doilea volum, este dedicat „satului bihorean” şi prezintă portul popular şi tradiţiile diferitelor etnii, cu scurte rezumate în limbile maghiară şi în engleză. Al treilea volum este un dicţionar al „oamenilor din Bihor”. În cadrul acestuia a fost inclusă şi o prezentare a Preasfinţitului Virgil.
La finalul prezentării, coordonatorul lucrării a dorit să mulţumească tuturor celor care s-au implicat în finalizarea proiectului.
Pr. Florin Jula

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă » Titlu: 25854.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă
Titlu: 25854.jpg