AcasăŞtiri201120 Decembrie: Naşterea Domnului sărbătorită de Cercetaşii Români Uniţi

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Naşterea Domnului sărbătorită de Cercetaşii Români Uniţi

Naşterea Domnului sărbătorită de Cercetaşii Români Uniţi

Sâmbătă, 17 decembrie 2011, a fost una din zilele binecuvântate de Dumnezeu pentru membrii Asociaţiei „Cercetaşii Români Uniţi” din Oradea. Reuniţi pentru câteva ore sub „stindardul” cercetăşesc la Seminarul greco-catolic din Oradea, toate grupele de vârstă (lupişori, pui de lup, cercetaşi şi cercetaşe) au participat la serbarea cercetăşească dedicată Naşterii Domnului.
Mobilizaţi sub deviza „Totdeauna gata!” cercetaşii au amenajat o iesle – construită din lemn şi aţă – oferind prin munca lor, locaş real de simplitate şi siguranţă pentru Pruncul Isus. A urmat partea animată de lupişori şi pui de lup (7-12 ani), coordonaţi de domnii Adrian Crăciun şi Lucia Pantea, care prin jocul de scenă şi costumaţia specifică au împodobit inimile celor prezenţi, în a-L primi cu dragoste pe Domnul Isus, aşa cum ne aminteşte şi legea cercetaşului: „Cercetaşul este prietenul tuturor şi fratele oricărui alt cercetaş”. Bucuria sărbătorii a fost dată de colindele tradiţionale cântate de toţi membri grupului, coordonate de domnişoara Ana Maria Grad. Venirea lui Moş Crăciun a constituit o surpriză bine meritată, care a dăruit din desagă cadouri copiilor şi tinerilor prezenţi la serbare. În ciuda vremii ploioase, momentul cel mai important a fost vizita la ieslea din curtea Seminarului, unde, cercetaşii au salutat prezenţa Pruncului Isus prin colindul tradiţional „O ce veste minunată”.
Cuvântul de învăţătură rostit de Părintele Iuliu-Vasile Muntean – îndrumătorul spiritual al Asociaţiei „Cercetaşii Români Uniţi” – s-a axat pe tema „dăruirii”, semn al acestei perioade de post, sensibilizând cercetaşii şi părinţii prezenţi în a privi spre icoana Naşterii Domnului: Domnul ia Trup – fiind dăruit de Preasfânta Fecioară Maria lumii întregi, în prezenţa Sfântului Iosif – cel care dăruieşte ocrotire Sfintei Familii, a animalelor din iesle – care dăruiesc căldura prezenţei lor, a păstorilor şi a magilor care dăruiesc Vestea cea Bună şi daruri de preţ: aur (simbol al regalităţii), smirnă (simbol al sacrificiului) şi tămâie (simbol al rugăciunii de cinstire a lui Dumnezeu).
Şi pentru a da importanţa cuvenită acestei sărbători, evenimentul s-a încheiat cu adunarea în „careu”, unde, după prezentarea tuturor unităţilor (pui de lup, lupişori, cercetaşe, cercetaşi) conducerea asociaţiei a anunţat numirea noului şef de grup, în persoana domnului Silviu Sana, urmat apoi, de un ceremonial specific de investire a două şefe cercetaşe: doamna Lucia Pantea - pentru pui de lup (fetiţe între 7-12 ani) şi domnişoara Ana Maria Grad - pentru cercetaşe (fete 12-17 ani).
O veche tradiţie a cercetaşilor creştini orădeni este pusă la loc de cinste: Serbarea Naşterii Domnului care, în acest an a constituit un motiv de a înainta în drumul nostru cercetăşesc. Pentru lupişori şi pui de lup a fost un moment de bucurie şi responsabilizare, căci implicarea în scenetă a constituit învăţarea unor pasaje şi căutarea unor costume specifice piesei. Pentru cercetaşi şi cercetaşe, bucuria de a construi ieslea din Curtea Seminarului a cerut îndemânare şi implicare, în ciuda ploii şi a vântului care ne-au însoţit pe tot parcursul instalării ei. Dar, cea mai mare bucurie credem că au avut-o părinţii şi cei invitaţi care au apreciat pozitiv curajul, dăruirea şi devotamentul cercetaşilor în organizarea acestei serbări. Un cuvânt de mulţumire îl adresăm cu această ocazie, gazdelor noastre, Pr. Rector Antoniu Chifor şi Pr. administrator Eduard Roman şi-l rugăm pe Pruncul Isus să vegheze asupra cercetaşilor încredinţaţi şi asupra familiilor noastre!
Silviu Sana

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita » Titlu: 25873.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita
Titlu: 25873.jpg