AcasăŞtiri201113 Decembrie: Primiri de noi membri la Reuniunea Mariană din Sântandrei

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Primiri de noi membri la Reuniunea Mariană din Sântandrei

Primiri de noi membri la Reuniunea Mariană din Sântandrei

Duminică, 11 decembrie 2011, Reuniunea Mariană „Neprihănita Zămislire” a Parohiei Greco-Catolice din Sântandrei, cu hramul „Sfinţii apostoli Mihail şi Gavril”, a primit un număr de zece membri în rândurile ei, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate de pr. Mihai Tegzeş – părintele spiritual al Reuniunii Mariane din Eparhia de Oradea – şi părintele paroh Tudor Iosif Dragomir.
Localitate cu tradiţie marianistă de aproximativ 100 de ani, Sântandreiul are în prezent un număr de 50 de membri, la care se adaugă, după cum spune părintele paroh, mulţi alţii care au plecat la Cer şi continuă să o slujească de acolo, de sus, pe Fecioara Maria, cea neprihănit zămislită.
Au fost prezente doamna Victoria Negrea, vicepreşedinte al Reuniunii Mariane la nivel naţional, doamna Florica Omilescu, vicepreşedinte la nivel eparhial, şi doamna Maria Mărcuş, preşedintele Reuniunii Mariane din Sântandrei, care s-au implicat în buna desfăşurare a evenimentului.
În cadrul ceremoniei de primire, membrii aspiranţi au spus răspicat în faţa icoanei ce o reprezentă pe Mama lui Dumnezeu că doresc din inimă să o slujească. Această icoană frumoasă e o copie după icoana de la Scăiuş, recunoscută prin faptul că a lăcrimat de mai multe ori. Cred că mai multe persoane dintre cele care au fost prezente sunt în asentimentul părintelui Dragomir, care a spus că, la acest eveniment înălţător, icoana menţionată a lăcrimat de bucurie.
S-au împărţit diplome şi medalii miraculoase la noii membri, iar toţi ceilalţi au primit binecuvântarea părintelui şi medalii, trecând pe la icoană, în timp ce se cânta imnul marian, ca pentru o reînnoire a angajamentului.
O tradiţie de peste 50 de ani a marianiştilor ce se perpetuează şi acum, an de an, e aceea de a face un pelerinaj la Mănăstirea Maria-Radna cu aceiaşi dăruire şi credinţă. Singura deosebire e că în urmă cu mai mulţi ani pelerinajul dura doua săptămâni dus-întors, mersul fiind pe jos.
Tot o tradiţie este şi pelerinajul anual la Mănăstirea „Maica Domnului” din Oradea, cu ocazia hramului bisericii.
Desigur, multe alte activităţi au în vedere marianiştii de la Sântandrei, punându-şi încrederea în ajutorul Maicii Domnului şi repetând deseori:
“O, Marie concepută fără de păcat, roagă-te pentru noi!”
Silvia Pantiş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei » Titlu: 26244.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei
Titlu: 26244.jpg