AcasăŞtiri201112 Decembrie: Consacrarea episcopală a P.S. Claudiu Lucian Pop

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Consacrarea episcopală a P.S. Claudiu Lucian Pop

Consacrarea episcopală a P.S. Claudiu Lucian Pop

În dimineaţa zilei de 8 decembrie 2011, în biserica „Santi Biagio e Carlo ai Catinari” din Roma, a avut loc consacrarea întru episcopat a Preasfinţiei Sale Claudiu Lucian Pop, episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice din România.
Episcopii consacratori au fost Eminenţa Sa Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale din Roma, avându-i alături pe Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcop de Oradea Mare, trimisul Preafericitului Lucian Mureşan Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice, şi Preasfinţia Sa Alexandru Mesian, episcop de Lugoj.
Au participat ceilalţi episcopi greco-catolici, episcopi romano-catolici din România, precum şi înalţi reprezentanţi din structurile Sfântului Scaun şi oficialităţi din partea Statului român, precum şi episcopul ortodox român din Italia, Preasfinţia Sa Siluan. Răspunsurile la Dumnezeiasca Liturghie au fost oferite de Corala Colegiului Pontifical „Pio Romeno”. Credincioşii prezenţi în număr mare reprezentau îndeosebi parohiile greco-catolice române din diaspora.
La momentul liturgic prescris, în timpul cântării Sfinte Dumnezeule, Preasfinţia Sa Claudiu Lucian Pop a recitat mărturisirile de credinţă în faţa celor trei episcopi consacratori, după care s-a făcut înconjurarea mesei altarului, urmată de punerea mâinilor Eminenţei Sale şi a celorlalţi doi episcopi consacratori şi de înveşmântarea noului arhiereu. După cuvântul de învăţătură, Cardinalul Sandri i-a dăruit noului episcop un engolpion şi un inel episcopal, pe care sunt încrustate cuvintele Sfântului Ignaţiu al Antiohiei: „Amor meus crucifixus est”.
Preasfinţia Sa Virgil a dat citire mesajului trimis de Preafericitul Lucian Mureşan. Cu această ocazie, Secretarul de Stat, Cardinalul Tarcisio Bertone a trimis un mesaj din partea Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea, însoţit de binecuvântarea apostolică pentru toţi cei prezenţi la consacrarea noului episcop. În mesajul său, Sfântul Părinte i-a urat noului arhiereu bun venit în colegiul episcopal. O icoană cu Maica Domnului a fost oferită Cardinalului Leonardo Sandri din partea Sinodului Bisericii Greco-Catolice din România.
După cuvântul său de mulţumire, noul ierarh i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi.
Celebrarea liturgică a fost transmisă în direct de către Radio Maria România, prin bunăvoinţa directorului, pr. Doru Popovici.
În ziua următoare, vineri 9 decembrie 2011, Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun a oferit o recepţie în onoarea noului episcop, la care au luat parte Cardinalul Leonardo Sandri şi colaboratori ai Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, episcopii greco-catolici şi romano-catolici prezenţi, precum şi alte oficialităţi. Cu această ocazie Excelenţa Sa, Ambasadorul Bogdan Tătaru-Cazaban, i-a mulţumit Preasfinţiei Sale Claudiu Lucian Pop pentru fructuoasa colaborare dintre instituţia pe care o conduce şi Colegiul „Pio Romeno”.
Pr. Cristian Crişan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Curs de formare în oraşul luminilor » Titlu: 26546.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Curs de formare în oraşul luminilor
Titlu: 26546.jpg