AcasăŞtiri201110 Decembrie: P.S. Virgil Bercea în vizită la Padova

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

P.S. Virgil Bercea în vizită la Padova

P.S. Virgil Bercea în vizită la Padova

În seara zilei de 9 decembrie 2011, P.S. Virgil Bercea a vizitat „Villa Immacolata”, casa de exerciţii spirituale a diecezei de Padova, care se găseşte în localitatea Torreglia, pe colinele Euganee, într-un cadru natural de excepţie. Episcopul a fost însoţit de pr. Doru Popovici, directorul postului românesc Radio Maria. Aici, Preasfinţia Sa i-a întâlnit pe cei doi preoţi care coordonează comunitatea greco-catolică românească din Padova, pr. Aetius Pop şi respectiv pr. Cristian Sabău, care locuieşte în această casă.
Vizita a constituit un prilej de schimb de experienţe cu pr. Federico Giacomin, directorul casei. Acesta i-a prezentat episcopului orădean specificul aşezământului destinat reculegerilor spirituale şi primirii diferitor grupuri care sosesc în căutarea unei întâlniri cu Domnul în pace şi în tăcere, precum şi minunata experienţă a voluntarilor, care în ultimii ani au susţinut numeroasele necesităţi ale instituţiei, oferindu-şi timpul şi priceperea lor.
La Liturghia celebrată în dimineaţa zilei de 10 decembrie împreună cu călugăriţele şi comunitatea „Vilei Immacolata”, P.S. Virgil a amintit faptul că, cu exact 29 de ani în urmă, el celebra întâia sa Sf. Liturghie, fiind pe atunci preot nou sfinţit în clandestinitate. Pornind de la întrebarea „De ce?” prezentă în Evanghelia zilei, episcopul a meditat asupra marilor momente ale vieţii, în care Domnul ne surprinde şi ne dă întâlnire, pentru a-i vedea chipul şi pentru a intui sensul profund al vieţilor noastre.
P.S. Virgil s-a interesat de mersul comunităţii româneşti din Padova, de activităţile religioase şi culturale în care aceasta se implică. Le-a transmis, de asemenea, tuturor românilor salutul şi binecuvântarea Sa, asigurându-i de comuniunea în rugăciune.
Pr. Cristian Sabău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Conferinţele Unirii 5 » Titlu: 25888.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Conferinţele Unirii 5
Titlu: 25888.jpg