AcasăŞtiri20115 Decembrie: Prima Sfântă Liturghie celebrată după 63 de ani în biserica din Sânlazăr

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Prima Sfântă Liturghie celebrată după 63 de ani în biserica din Sânlazăr

Prima Sfântă Liturghie celebrată după 63 de ani în biserica din Sânlazăr

Duminică, 4 decembrie, a fost o zi de mare sărbătoare pentru comunitatea greco-catolică din Sânlazăr, jud. Bihor. După mai bine de 63 de ani de persecuţie s-a reuşit celebrarea Sfintei Liturghii în lăcaşul de cult, proprietate a Parohiei Greco-Catolice.
Practic, vineri 2 decembrie, prin intermediul executorului judecătoresc s-a reuşit intrarea în lăcaşul de cult. La încheierea procesului verbal au participat atât credincioşi greco-catolici, cât şi ortodocşi. Emoţia primilor a fost deosebită, unii dintre ei vărsând lacrimi de bucurie.
Duminică 4 decembrie, în prezenta a numeroase persoane, a fost celebrată Sfânta Liturghie de către părintele paroh din Sânlazăr, Cioară Adrian Şimon, şi pr. Ghiulai Florin, parohul din Sărsig. În cuvântul său de învăţătură, părintele Cioară Adrian Şimon a menţionat: „Este o zi istorică. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu ni s-a îndeplinit această dorinţă arzătoare a credincioşilor de a se putea ruga în biserica construită de părinţii şi strămoşii lor. În asemenea momente trebuie să dăm dovadă că suntem adevăraţi creştini ai bisericii greco-catolice să iertăm şi să privim cu încredere spre viitor”.
Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, urmează să reintre într-un interval de timp cât mai scurt şi în posesia altor lăcaşe de cult câştigate în instanţă: Vintere, Holod, Văşad, Sărsig. În acelaşi timp, episcopia rămâne consecventă punctului de vedere potrivit căruia în lăcaşele de cult redobândite se oferă găzduire liturgică fraţilor ortodocşi.
Pr. Florin Jula

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită pastorală la Viena » Titlu: 26211.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită pastorală la Viena
Titlu: 26211.jpg