AcasăŞtiri20112 Decembrie: Comunicat de presă ARCB: Virusul HIV/SIDA NU se combate prin avort

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Comunicat de presă ARCB: Virusul HIV/SIDA NU se combate prin avort

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti dezaprobă
atitudinea europarlamentarilor români
care au votat la 1 decembrie în favoarea avortului

Joi, 1 decembrie 2011, cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA, Parlamentul European a adoptat cu majoritate de voturi Rezoluţia B7-0615/2011 referitoare la reacţia Uniunii Europene (UE) în ceea ce priveşte HIV/SIDA în UE şi în ţările vecine.
Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB) salută această iniţiativă europarlamentară prin care se subliniază necesitatea intensificării acţiunilor UE împotriva HIV/SIDA, oferind mai mult acces la informare, prevenire şi tratamente, precum şi necesitatea de a promova programe împotriva discriminării faţă de persoanele purtătoare de HIV/SIDA.
În textul aceleaşi Rezoluţii, la nr. 22, se menţionează recurgerea la avort ca metodă legală de prevenire a răspândirii HIV/SIDA. Aşa cum se ştie, Biserica Catolică nu consideră avortul şi contracepţia drept soluţii pentru stoparea flagelului HIV/SIDA. Motivul fundamental este tocmai sacralitatea fiecărei vieţi. Prin urmare, nimic nu justifică salvarea unei vieţi cu preţul alteia.
În acest context, ARCB dezaprobă atitudinea europarlamentarilor români care au votat această Rezoluţie fără a-şi exprima dezacordul cu punctul nr. 22 sau fără a cere modificarea acestuia.

Pr. Francisc Doboş
Tel. 0755 065069

Textul nr. 22 al Rezoluţiei B7-0615/2011 a Parlamentului European:

Parlamentul European,
(…)
22. invită Comisia şi Consiliul să asigure accesul la servicii, informaţii şi materiale de bună calitate şi cuprinzătoare în materie de sănătate sexuală şi a reproducerii; consideră că acestea ar trebui să cuprindă, printre altele, consiliere confidenţială şi voluntară, testare şi tratament împotriva virusului HIV şi a tuturor infecţiilor cu transmitere sexuală, prevenirea sarcinilor nedorite, un acces echitabil şi la preţuri accesibile la contraceptive, inclusiv accesul la mijloace de contracepţie de urgenţă, la avort legal practicat în condiţii de siguranţă, inclusiv la îngrijiri în perioada ce urmează avortului, precum şi la îngrijiri şi tratamente menite să prevină transmiterea verticală a virusului HIV, inclusiv la parteneri şi copii;
Biroul de presă ARCB

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Casa Iuliu Maniu din Şimleu are o nouă faţă » Titlu: 26323.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Casa Iuliu Maniu din Şimleu are o nouă faţă
Titlu: 26323.jpg