AcasăŞtiri201114 Noiembrie: In memoriam Corneliu şi Valentin Coposu

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

In memoriam Corneliu şi Valentin Coposu

In memoriam Corneliu şi Valentin Coposu

Fundaţia „Corneliu Coposu”, Filiala Sălaj şi Parohia Greco-Catolică Bobota, în colaborare cu primăria Bobota, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Centrul de Cultură şi Artă, Alianţa Naţională pentru Regatul României şi Şcolile Gimnaziale „Gheorghe Şincai” din Bobota şi „Corneliu Coposu” din Zalău au organizat sâmbătă, 12 noiembrie, la Bobota o serie de acţiuni comemorative şi aniversare.
Activităţile organizate au fost dedicate împlinirii a 150 de ani de la sfinţirea bisericii din Bobota şi redactarea Memorandumului sălăjean din 1861, 125 de ani de la naşterea protopopului Valentin Coposu şi 70 de ani de la moartea sa şi 16 ani de la trecerea în eternitate a lui Corneliu Coposu.
Programul acţiunilor a început la ora 10:00 cu o slujbă religioasă celebrată de către preoţii greco-catolici din Vicariatul Sălajului în frunte cu părintele Gheorghe Ţurcaş, vicar foraneu al Sălajului, şi protopopii Nicolae Bodea, de la Şimleu Silvaniei, şi Valer Părău, de la Zalău. „Biserica care i-a modelat, le-a format convingeri nu numai religioase, ci şi morale, etice, patriotice şi le-a insuflat dragostea de neam şi ţară… ea a fost cea care i-a adăpat pe toţi aceşti pilaştri ai neamului la un izvor cristalin al unei moralităţi care s-a dovedit hotărâtoare printr-o verticalitate care i-a marcat pe fiecare dintre ei” a afirmat în încheierea slujbei religioase, părintele protopop Nicolae Bodea evocând figurile fruntaşilor sălăjeni şi fii ai bisericii noastre: Simion Bărnuţiu, pr. Valentin Coposu, Corneliu Coposu, Ioan Maniu şi Iuliu Maniu.
A urmat o vizită la centrul cultural „Şincai-Coposu”, un simpozion ştiinţific şi o masă festivă. La eveniment au participat Victor Ciorbea, preşedinte P.N.Ţ.C.D., deputatul Lucian Bode, primarul Zalăului, Radu Căpâlnaşiu, liderii locali şi judeţeni ai P.N.Ţ.C.D. şi alţi invitaţi.
Pr. Cristian Borz

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 25833.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 25833.jpg