AcasăŞtiri20119 Noiembrie: Întâlnirea preoţilor greco-catolici români din Protopiatul de Triveneto (Italia) la Vicenza

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnirea preoţilor greco-catolici români din Protopiatul de Triveneto (Italia) la Vicenza

Întâlnirea preoţilor greco-catolici români din Protopiatul de Triveneto (Italia) la Vicenza

Întâlnirile semestrale ale preoţilor din Protopiatul Greco-Catolic care păstoresc comunităţile parohiale din Triveneto, Italia sunt tot mai importante şi concrete.
În cadrul acestor întâlniri comuniunea fraternă se transpune în viaţă, iar împărtăşirea experienţelor, a problemelor şi a reuşitelor, se realizează din ce în ce mai bine.
Iată că în această toamnă preoţii greco-catolici din Protopopiatul de Triveneto s-au reunit la Vicenza, sâmbătă 29 octombrie, în frumoasa şi bine închegata parohie românească din localitate, pentru o scurtă pregătire teologică, pentru aducerea la zi şi pentru a trăi momente de rugăciune împreună.
Preoţii au avut bucuria de a fi însoţiţi în rugăciune de către episcopul locului, mons. Beniamino Piziol şi să asculte o prelegere teologică asupra dialogului interreligios ţinută de binecunoscutul prof. mons. Giuseppe Dal Ferro.
A urmat la ora prânzului o masă solemnă cu multă grijă şi pricepere pregătită de către câţiva membri ai comunităţii parohiale româneşti din Vicenza, împreună cu parohul acesteia, pr. Raimondo Salanschi. La masă au fost invitaţi şi alţi preoţi din Dieceza de Vicenza, prieteni şi simpatizanţi care au avut ocazia să cunoască îndeaproape cum trăiesc comunităţile parohiale româneşti în Triveneto, prezenţa lor în această regiune de nord-est a Italiei şi activităţile pe care le desfăşoară pentru creşterea spirituală şi umană şi pentru a dobândi o viaţă mai bună.
Pr. Ioan Mărginean-Cociş

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea troiţei din Parohia Cizer » Titlu: 27248.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea troiţei din Parohia Cizer
Titlu: 27248.jpg