AcasăŞtiri201119 Octombrie: Mesaj din partea Sinodului BRU cu privire la recensământul populaţiei

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Mesaj din partea Sinodului BRU cu privire la recensământul populaţiei

La deschiderea sesiunii de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică, Preafericitul Părinte Lucian împreună cu membrii Sinodului adresează credincioşilor un mesaj cu privire la apropiatul recensământ al populaţiei.

Iubiţi credincioşi,
În perioada 20-31 octombrie 2011 va avea loc recensământul populaţiei, ocazie cu care persoanele vor fi întrebate şi despre apartenenţa lor religioasă.
In cadrul procesului de recenzare, fiecare persoană este liberă să-şi exprime propria opţiune, fără niciun fel de constrângere, iar recenzorul are datoria să întrebe „cărei religii consideră persoana că îi aparţine”, întrebare care se găseşte la punctul 25 din formularul LGP P – capitolul persoane.
Vă îndemnăm să vă declaraţi deschis religia „greco-catolică”, iar în rubrica de la punctul 25 să vă asiguraţi ca a fost trecut codul „13”, corespondentul numeric pentru religia greco-catolică. De asemenea, vă sfătuim să vă asiguraţi că toate datele de pe formular v-au fost trecute cu cerneală sau pix, pentru a nu putea fi modificate ulterior. Orice abuz de încălcare a libertăţii religioase va fi adus la cunoştinţa forurilor internaţionale.
„Credinţa noastră este viaţa noastră!” repeta adesea Cardinalul Iuliu Hossu. Declararea apartenenţei la Biserica Greco-Catolică este o mărturie a credinţei în Cristos Isus Domnul pe care o îmbrăţişăm şi o datorie sfântă faţă de martirii noştri morţi în închisorile comuniste.
Vă îndemnăm să rămâneţi tari în credinţă, să nu vă lăsaţi influenţaţi negativ. Fiţi mândri de credinţa pe care o aveţi şi cereţi să vi se respecte dreptul de a mărturisi liber această credinţă într-o ţară liberă, membră a Uniunii Europene.
Sinodul BRU

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa » Titlu: 27285.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa
Titlu: 27285.jpg