AcasăŞtiri201113 Octombrie: Deschiderea Primei Săptămâni Sociale a Bisericii Catolice din Republica Moldova la Chişinău

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Deschiderea Primei Săptămâni Sociale a Bisericii Catolice din Republica Moldova la Chişinău

Marţi, 11 octombrie 2011, la Chişinău, s-au deschis lucrările Primei Săptămâni Sociale a Catolicilor din Republica Moldova. Acestea au debutat cu Sfânta Liturghie celebrată de mons. Marcello Semeraro, episcop de Albano Laziale (Italia), împreună cu mons. Anton Coşa, episcop de Chişinău şi mons. Arrigo Miglio, episcop de Ivrea. Lucrările au fost deschise cu salutul adresat participanţilor de P.S. Anton.
Prima zi a Săptămânii Sociale care s-a desfăşurat sub deviza „Curajul de a creşte alături de cei din urmă” a avut ca temă „Angajamentul social al catolicilor din Republica Moldova”.
Cultivarea împreună de credite şi angajamente sociale, în cadrul diferitelor Biserici creştine: această speranţă a fost exprimată la Chişinău (Moldova) de către reprezentanţii ortodocşi ai celor două mitropolii prezente în ţară, care au intervenit în prima zi a Săptămânii Sociale Catolice din Moldova pe tema „curajul de a creşte, alături de cei din urmă”. „Aceşti oameni au nevoie şi merită respectul şi sprijinul nostru”, a declarat Mitropolitul Vladimir (Mitropolia Moldovei, Patriarhia Moscovei) în mesajul său. Potrivit mitropolitului, obiectivul pe care Bisericile Catolică şi Ortodoxă îl poate urmări împreună este „să-şi unească forţele” într-un angajament social care va aduce „un zâmbet pe buzele celor săraci şi speranţă în inima Lui”. Reprezentantul Mitropoliei Basarabiei a citit un mesaj de la Mitropolitul Petru inspirat de tema Săptămânii Sociale. Aceasta s-a axat pe necesitatea evanghelică de a fi alături de aproapele nostru, deoarece „în aproapele nostru, indiferent de statutul acestuia, noi îl percepem pe Dumnezeu”.
Doctrina socială a Bisericii nu este un sistem închis, ci mai degrabă este mereu deschisă la întrebările noi care apar în mod constant şi necesită contribuţia tuturor carismelor, experienţele şi competenţele. Mons. Marcello Semeraro, episcop de Albano şi preşedinte al Comisiei pentru Doctrina Credinţei, Proclamaţie şi Cateheză a Conferinţei Episcopale Italiene (CEI), a reafirmat acest punct de vedere în cadrul întâlnirii sociale. Discursul său sa concentrat pe „angajamentul social în comuniune cu Magisteriul Bisericii”.
Episcopul a explicat că doctrina socială nu se limitează la a aminti „principii generale”, ea „oferă tuturor creştinilor, bărbaţi şi femei, o colecţie de principii pentru reflecţie, criterii de judecată şi directive de acţiune care sunt punctul de plecare pentru un responsabil al societăţii”. Sarcina Magisteriului Bisericii, de fapt, este de a „ilumina cu Evanghelia căi comune de eliberare şi dezvoltare” a omului, iar subiectul doctrinei sociale „este Biserica în plinătatea ei: expresie atât de catolicitate cât şi de unitate”. „Teologia nu poate fi obiectul acesteia”, a concluzionat el, pentru că este „doctrina a Bisericii”.
Sursa: Agenţia de Presă SIR

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26376.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26376.jpg