AcasăŞtiri201111 Octombrie: Liceul Don Orione din Oradea participă la un proiect european de „Educaţie pentru ecologie”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Liceul Don Orione din Oradea participă la un proiect european de „Educaţie pentru ecologie”

Liceul Don Orione din Oradea participă la un proiect european de „Educaţie pentru ecologie”

Liceul Don Orione din Oradea şi Colegiul Sfântul Iosif din Debreţin au participat anul acesta la un concurs de proiecte organizat de Academia Şcolilor Central-Europene (ACES) şi susţinut financiar de Erste Bank. Proiectul propus de orădeni şi de partenerii lor din Ungaria, intitulat „Education for Ecology”, s-a numărat printre cele 43 de proiecte selectate dintr-un număr de peste 150 care au fost depuse de şcoli din 15 ţări europene.
Debutul activităţilor a fost marcat printr-o întâlnire a şcolilor participante care s-a desfăşurat în Bosnia-Herţegovina, în Sarajevo, între 25 şi 29 septembrie. La această întâlnire au participat câte un profesor şi un elev de la fiecare din cele 105 şcoli implicate în proiectele selectate, care au ca numitor comun voluntariatul. De la Liceul Don Orione din Oradea a participat profesoara de engleză Cristel Balaş şi elevul George Mihele din clasa a X-a A, care s-a remarcat prin rezultate foarte bune la învăţătură.
Reprezentanţii şcolilor şi-au prezentat proiectele, iar organizatorii de la Centrul Intercultural din Viena i-au instruit în privinţa mijloacelor celor mai eficiente prin care pot implica elevii şi profesorii în activităţile pe care intenţionează să le desfăşoare.
Liceul Don Orione din Oradea şi Colegiul Sfântul Iosif din Debreţin vor organiza în comun în 2011-2012 plantări de arbori, curăţarea unor zone poluate şi o expoziţie privind modul în care elevii pot participa la protecţia mediului.
Rezultatele proiectului vor fi prezentate în cadrul unei noi întâlniri a reprezentanţilor tuturor şcolilor, care va avea loc în luna martie 2012 în Slovacia.
Menţionăm că Liceul Don Orione este partener al Academiei Civice Bihor în cadrul unui proiect de „Educaţie ecologică în şcoli şi grădiniţe” şi a câştigat în 2011 finanţări la două concursuri de proiecte de mediu susţinute de NATO Charity Bazaar şi Consiliul Local Oradea, prin care a îmbunătăţit condiţiile oferite celor care învaţă la această instituţie sau care îşi petrec timpul liber în curtea liceului, care este o „grădină deschisă pentru copiii oraşului”.
Pr. Mihai Fechetă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 25833.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 25833.jpg