AcasăŞtiri201111 Octombrie: Sfinţirea bisericii din Cehei-Pustă, Şimleu Silvaniei

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfinţirea bisericii din Cehei-Pustă, Şimleu Silvaniei

Sfinţirea bisericii din Cehei-Pustă, Şimleu Silvaniei

Sute de credincioşi, pe un timp frumos dar rece, au participat duminică, 9 octombrie 2011, la sfinţirea Bisericii greco-catolice cu hramul „Sfinţii Petru şi Pavel” din Cehei-Pustă, judeţul Sălaj.
Slujba de consacrare a fost oficiată de un sobor de 29 de preoţi, în frunte cu episcopul greco-catolic de Oradea, P.S. Virgil Bercea. A participat şi părintele Florian Gui, vicarul general al eparhiei, părintele Gheorghe Ţurcaş, vicarul foraneu al Sălajului, părintele Nicolae Bodea, protopopul locului, precum şi părinţii protopopi Gavril Buboi, de la Oradea, Ioan Mada, de la Beiuş şi Valer Părău, de la Zalău. Alături de credincioşii greco-catolici a fost şi comunitatea ortodoxă din Cehei în frunte cu preotul lor precum şi comunitatea baptistă din localitate. A fost prezent primarul, Septimiu Ţurcaş, numeroşi credincioşi din judeţ şi din afara Sălajului. Locul pe care s-a construit noua biserică a fost donat de către credinciosul Gregoriu Cherecheş în anul 2007.
În 15 aprilie 2007, Duminica Tomii, s-a făcut sfinţirea locului şi a pietrei de temelie de către Pr. Florian Gui, vicar general al episcopiei, Pr. Gheorghe Ţurcas, pe atunci protopop al Şimleului, împreună cu un sobor de 10 preoţi. Lucrările la fundaţie au început în acelaşi an, credincioşii din comunitate contribuind cu multe ore de muncă, donaţii în bani sau obiecte religioase.
Pe 29 iunie 2010, de sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel, fiind finalizată parţial, s-a început celebrarea Sfintelor Liturghii în biserică.
Pentru efortul depus în slujba credincioşilor din parohie, părintele Ardelean Mircea a primit duminică, din partea P.S. Virgil Bercea, crucea pectorală. Această cruce este un însemn al preţuirii activităţii depuse şi al devotamentului faţă de Biserică.
În continuare a luat cuvântul pr. Mircea Adelean, care a mulţumit Bunului Dumnezeu, care şi-a revărsat din plin harul peste comunitatea din Cehei-Pustă, P.S. Virgil pentru încrederea pe care i-a acordat-o, preoţilor Florian Gui – vicar general; Gheorghe Ţurcaş – vicar foraneu, Nicolae Bodea – protopop, care i-au stat alături, dar şi tuturor celor care au contribuit la ridicarea şi finalizarea construcţiei.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa » Titlu: 26328.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa
Titlu: 26328.jpg