AcasăŞtiri201126 Septembrie: Comunicat de presă CER

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Comunicat de presă CER

Episcopii catolici din România îi îndeamnă pe credincioşi să participe la recensământul populaţiei şi să-şi declare identitatea religioasă
Episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România îi îndeamnă pe credincioşi să participe la recensământul populaţiei din 20-31 octombrie şi să-şi declare identitatea catolică şi adeziunea la învăţătura Bisericii Catolice. Apelul a fost lansat în cadrul sesiunii ordinare a Conferinţei Episcopale Române (CER) ce a avut loc în perioada 20-23 septembrie, la Chişinău (Republica Moldova), la invitaţia Preasfinţitului Anton Coşa, Episcop de Chişinău, invitat permanent pe lângă CER.
„Credinţa noastră este viaţa noastră! Declararea identităţii catolice nu este doar o obligaţie morală de mărturie, dar va contribui şi la conturarea reală şi corectă a comunităţii catolice din România şi Europa. Redarea dimensiunii reale a comunităţii noastre va fi spre beneficiul Bisericilor noastre – Romano-Catolică şi Greco-Catolică – şi va contribui la bunul mers al vieţii religioase şi al activităţii noastre în viitor”, afirmă episcopii catolici într-o Scrisoare pastorală, adresată cu ocazia apropiatului recensământ al populaţiei.
În cadrul lucrărilor, episcopii au făcut o evaluare a ultimelor evenimente din viaţa Bisericii locale, au dezbătut diferite probleme legate de tribunalele bisericeşti diecezane şi de organizarea şi funcţionarea CER. Totodată, a fost anunţată întâlnirea Forumului Internaţional de Acţiune Catolică (FIAC), care va avea loc anul viitor la Iaşi, în perioada 22-26 august, reunirea Comisiei pentru pastoraţia migranţilor, din cadrul CER, ce va avea loc în noiembrie 2011 şi apropiata întâlnire naţională a responsabililor cu pastoraţia familiilor din diecezele şi eparhiile din România.
S-a stabilit ca următoarea sesiune ordinară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România să se desfăşoare la Blaj, în perioada 8-10 mai 2012. Conferinţa Episcopală Română îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România şi exprimă unitatea Bisericii locale şi uniunea intimă cu Urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte.
Biroul de presă CER

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa » Titlu: 26333.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa
Titlu: 26333.jpg