AcasăŞtiri201121 Septembrie: Liturghia copiilor, în fiecare duminică de la ora 12:00 la Catedrala „Sfântul Nicolae”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Liturghia copiilor, în fiecare duminică de la ora 12:00 la Catedrala „Sfântul Nicolae”

Liturghia copiilor, în fiecare duminică de la ora 12:00 la Catedrala „Sfântul Nicolae”

Vă anunţăm că începând cu data de 18 septembrie 2011 s-a reluat Sfânta Liturghie a copiilor, care va fi celebrată în fiecare duminică, la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, de către părintele Adrian Podar.
În ritm de chitară, tamburine şi alte instrumente muzicale de percuţie, copiii au participat la frumoasa celebrare a Euharistiei împreună cu părinţii lor, într-un mod specific vârstei lor, plini de entuziasm şi bucurie. Părintele Adrian i-a invitat pe toţi să pornească împreună în acest nou an şcolar într-o sfântă aventură prin lecturile fascinante ale Vechiului şi Noului Testament, urcând la bordul unui autobus special împreună cu Isus, pe „autostrada” care ne conduce la „destinaţie”, adică la cunoaşterea lui Dumnezeu.
Copii de la doar câţiva anişori, până la cei mai mari au pornit în această „călătorie” şi ceea ce uimeşte este răbdarea şi atenţia lor la Sfânta Liturghie, care nu este un moment de plictiseală pentru ei, ci este întâlnirea cu Hristos, fiecare având posibilitatea să se implice în mod activ prin cântat, citirea lecturilor şi, bineînţeles, prin dialogul pe care îl au cu părintele în momentul predicii. Astfel, prin diferite „surprize”, părintele reuşeşte să le capteze atenţia, aducând materiale pregătite de acasă pentru a-i face pe copii să înţeleagă mai bine Cuvântul lui Dumnezeu şi aplicarea lui la viaţa de zi cu zi, pentru a creşte mai sănătoşi într-o lume în care suntem bombardaţi de multe informaţii care nu ne ajută neapărat să creştem în credinţă şi iubire faţă de Dumnezeu şi de aproapele.
Fiind luminaţi de Soarele Dreptăţii şi călăuziţi de Mama noastră cerească, să pornim cu încredere pe acest drum de creştere spirituală şi să-i oferim lui Dumnezeu ziua de odihnă, participând la Sfânta Liturghie.
Vă aşteptăm, dragi copii şi părinţi, în fiecare duminică de la ora 12:00 la Catedrala „Sfântul Nicolae”!
Anca Bot

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open » Titlu: 26350.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open
Titlu: 26350.jpg