AcasăŞtiri200930 Mai: Întâlnirea eparhială a copiilor – Oradea, 30 mai 2009

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnirea eparhială a copiilor – Oradea, 30 mai 2009

Întâlnirea eparhială a copiilor – Oradea, 30 mai 2009

O dimineaţă răcoroasă, părea că vrea să încurce planurile organizatorilor Întâlnirii eparhiale a copiilor de la Oradea, care a avut loc sâmbătă, 30 mai 2009 în curtea liceului Don Orione. Însă, după Sfânta Liturghie, care a dat startul activităţilor, am zărit câteva raze timide de soare, care ne-au anunţat că putem continua afară, exact cum ne-am propus. Printre protopopiatele care au participat la întâlnire, amintim Şimleul Silvaniei, Zalău, Beiuş, Holod, Ier , Marghita şi Oradea.
După primirea participanţilor, am luat parte la Sfânta Liturghie, celebrată de PS Virgil Bercea, asistat de preoţii din protopopiate, precum şi de cei din Oradea. Bineînţeles că aceasta s-a dovedit a fi o adevărată probă de răbdare pentru numărul mare de copii, aproximativ 500, însă abilitatea de a comunica cu cei mici a Prea Sfinţiei Sale a reuşit să reţină atenţia acestora.
La întoarcerea de la biserică, copii au primit pachete de mâncare şi ne-am îndreptat înspre sala de sport, unde ne-a fost pregătită o surpriză, în persoana lui Alex Cristea, care ne-a încântat auzul cu câteva piese interpretate.
Jocurile pregătite pentru copii de animatorii voluntari de la Oratoriul Maria Imaculata, Colegiul Sfânta Familie, Astru şi Don Orione, s-au desfăşurat sub formă de concurs între participanţii din protopopiate, iar la sfârşitul întâlnirii au fost premiaţi cei mai buni. Adevărata probă pentru grupuri a fost de fapt capacitatea de organizare şi încadrarea operativă în timp, fiecărui joc i s-au alocat 8 minute, iar unele grupuri de copii nu au reuşit să parcurgă toate probele pregătite. Însă toate remuşcările au fost uitate la adunarea de la sfârşit, unde invitatul de onoare a fost Ovidiu Lazăr, aclamat de toţi cei prezenţi, cu mic şi mare. El a fost şi cel care a anunţat marele câştigător al jocurilor, grupul format din copii de la parohiile Şimleu Silvaniei şi Iaz, conduşi de preoţii Nicolae Bodea şi Pop Vasile.
Mulţumirile s-au adresat mai ales gazdelor şi dar şi organizatorilor întâlnirii: Comunităţii Don Orione, părintelui Mihai Fechetă şi părintelui vicar Florian Gui, dar şi organizatorilor: Biroului Pastoral Oradea, voluntarilor prezenţi şi tuturor celor care au acceptat invitaţia la o zi de joc, veselie şi cântec. La sfârşitul zilei, am plecat cu toţii mulţumiţi pentru că am reuşit să luăm parte la această activitate şi să ne punem la dispoziţia copiilor măcar pentru câteva ore, deoarece considerăm că ei reprezintă de fapt viitorul nostru.
Adela Bulzan şi Paula Groşan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizita Arhiepiscopului de Udine la Oradea » Titlu: 27195.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizita Arhiepiscopului de Udine la Oradea
Titlu: 27195.jpg