AcasăŞtiri20112 Septembrie: Invitaţie la Sfânta Liturghie de vindecare cu părintele Anthony Saji - 3 septembrie 2011

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Invitaţie la Sfânta Liturghie de vindecare cu părintele Anthony Saji - 3 septembrie 2011

Invitaţie la Sfânta Liturghie de vindecare cu părintele Anthony Saji - 3 septembrie 2011

Sâmbătă, 3 septembrie 2011, va avea loc la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului” din Oradea, începând cu ora 15:00, Sfânta Liturghie de vindecare, avându-l ca invitat pe părintele Anthony Saji, preot misionar din Congregaţia Sfântul Vincentiu Paul.
Este deja al treilea an în care pr. Anthony vine în România, iar numărul credincioşilor care participă la aceste exerciţii spirituale, binecuvântate de către P.S. Virgil Bercea, este din ce în ce mai mare. Părintele responsabil cu organizarea acestei activităţi este Pr. Emil Ghiurcă (Ştei).
Cine este părintele Anthony?
Anthony Saji s-a născut în India la 1 mai 1977, într-o familie de credincioşi catolici. A simţit chemarea la preoţie încă din copilărie şi chiar dacă drumul său vocaţional a fost dificil şi plin de obstacole, după ce a început studiile de filosofie în Bangalore, India (1999), în anul 2002 a fost trimis la Misiunea Congregaţiei Vincenţiene din Africa de Est. Şi-a petrecut anii de pastoraţie în Nairobi, Kenya, iar apoi a continuat să studieze teologia la una dintre cele mai renumite universităţi din Africa, „Taganza College” din Nairobi (CUEA), unde studiau tineri de peste 77 de naţionalităţi, fapt care i-a oferit o frumoasă oportunitate să experimenteze diferitele culturi ale lumii.
A fost hirotonit in 26 Decembrie 2006, după care timp de două luni a fost numit preot paroh la o biserică din Tanzania. Superiorul său provincial l-a trimis apoi în Entebbe, Uganda, unde, pe lângă atribuţiile de responsabil financiar şi director adjunct al Centrului Vincenţian de Rugăciune din Entebbe, a avut însărcinarea de a construi un nou centru pentru reculegere şi înnoire spirituală în Masaka.
După moartea pr. Bill în anul 2008, părintele Anthony a continuat misiunea începută de acesta, călătorind în întreaga lume pentru a ţine reculegeri pentru reînnoire spirituală şi vindecare celor care au nevoie, timp de 6 zile, precum şi misiuni populare şi reculegeri pentru tineri. Se poate spune că este un proces de nouă evanghelizare, plin de bucurie şi speranţă la care suntem invitaţi fiecare dintre noi să participăm.
De ce Liturghie de vindecare?
Pe durata acestor exerciţii spirituale, se pune accent pe cunoaşterea lui Dumnezeu pe baza Pildelor din Sfânta Scriptură şi identificarea personală a fiecăruia în acestea pentru o cunoaştere mai bună de sine, de acceptare personală şi a realităţii din care facem parte. O zi este dedicată special postului, cu ajun până la masa de seară şi sacramentului Spovedaniei după care are loc o oră de adoraţie, iar în prezenţa lui Isus din Euharistie, cu sufletul curat şi cu multă încredere, credincioşii îşi abandonează în mâinile lui Dumnezeu toate suferinţele sufleteşti şi trupeşti. Mulţi participanţi au mărturisit că şi-au schimbat viaţa, modul de a trăi şi s-au simţit atinşi şi transformaţi de iubirea lui Cristos. Alţii şi-au regăsit pacea interioară prin reapropierea de Sfânta Taină a Spovedaniei, au învăţat să-şi accepte cu seninătate neputinţele, iar alţii au fost vindecaţi de dependenţele sau bolile lor fizice sau psihice.
Liturghia de sâmbătă încheie aceste zile de reculegere pline de har şi ne face să ne gândim la mulţimile care mergeau la Isus pentru a-I oferi Lui suferinţele, lipsurile, bolile, pentru ca El să le transforme în bucurie, în lumină, în iubire şi să fie vindecaţi.
Suntem invitaţi să participăm cu toţii la acest banchet euharistic şi să ne bucurăm împreună cu ceilalţi pentru harurile primite de la Dumnezeu. Totodată, să-i mulţumim lui Dumnezeu care ne-a venit în întâmpinare şi ne-a copleşit cu haruri nemăsurate.
Mulţumim Isuse, laudă Ţie Isuse!
Sfânta Liturghie de vindicare va fi transmisă în direct pe postul Radio Maria, începând cu ora 15:00.
Pentru mai multe detalii despre pr. Anthony şi misiunea de evanghelizare pe care o desfăşoară în toate colţurile lumii, vizitaţi pagina de internet, disponibilă în limba engleză: http://www.frbill.net/
Anca Bot

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open » Titlu: 26346.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open
Titlu: 26346.jpg