AcasăŞtiri201115 August: Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Franciscană din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Franciscană din Oradea

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Franciscană din Oradea

Maica Domnului a fost cinstită şi în acest an în Înălţarea ei la cer, în chip cu totul deosebit, la Mănăstirea Franciscană din Oradea, căci biserica mănăstirii poartă hramul acestei frumoase sărbători mariane.
La sfârşitul vieţii sale pământeşti, Maria a fost dusă cu sufletul şi trupul în cer, adică în gloria vieţii veşnice, în comuniunea deplină şi perfectă cu Dumnezeu. Prin termenul „cer” nu ne referim la vreun loc din univers, la o stea sau la ceva asemănător, ci la însuşi Dumnezeu, care s-a apropiat de noi şi care nu ne abandonează nici măcar în moarte şi dincolo de moarte, ci are un loc pentru noi şi ne dăruieşte veşnicia.
Cinstind Înălţarea Mariei, noi creştinii suntem chemaţi să privim ceea ce Domnul, în iubirea sa, a voit şi pentru noi, pentru destinul nostru final: să trăim prin credinţa în comuniunea perfectă de iubire cu el şi astfel să trăim cu adevărat.
Momentele cele mai înălţătoare ale pelerinajului au fost, desigur, procesiunea prin oraş cu statuia Fecioarei Maria de la Fatima din ajunul sărbătorii, unde credincioşii au participat cu mult entuziasm pentru a aduce cinstire Maicii Sfinte prin cântări mariane şi rugăciunea Rozariului, însoţiţi de Preasfinţitul episcop Virgil Bercea, dar şi de către comunitatea romano-catolică de la Bazilica Sfânta Maria din Oradea în frunte cu episcopul László Böcskei.
Cinstirea Mamei noastre cereşti a continuat toată noaptea, cu Sfinte Liturghii, rugăciuni şi priveghere mariană şi s-a încheiat cu Sfânta Liturghie Arhierească din ziua sărbătorii şi procesiunea în jurul bisericii.
Preasfinţitul nostru ne-a învăţat, în omilia sa, să o cinstim cu credinţă şi iubire pe Maria, căci este Mama noastră cerească, Mama lui Dumnezeu, mijlocitoare la tronul milostivirii divine, dar mai ales ne-a îndemnat să-i imităm virtuţile, în special tăcerea ei. Totodată ne-a propus să ne rugăm pentru toţi tinerii din Eparhia de Oradea şi din lumea întreagă, adevăratele flori din Grădina Maicii Domnului, care în aceste zile se reunesc la Madrid, invitaţi de Sfântul Părinte Papa, pentru a se întâlni de fapt cu însuşi Cristos, fiul Mariei.
Se cuvine să-i mulţumim lui Dumnezeu cu toată fiinţa pentru darurile cu care a înzestrat-o pe Doamna tăcerii de la care aşteptăm ocrotirea. Mulţumiri se cuvin şi Preasfinţitului, pentru prezenţa caldă şi părintească în mijlocul nostru, preoţilor din Oradea şi din împrejurimi care au înconjurat-o cu mult drag pe Fecioara Sfântă împreună cu credincioşii lor, precum şi comunităţii parohiale, diferitelor grupuri şi asociaţii din biserică, care s-au dăruit cu multă dragoste, pentru ca sărbătoarea Mariei să fie cu adevărat un moment de înălţare şi de zidire sufletească pentru toţi pelerinii sosiţi la sărbătoare.
Domnul să ne binecuvânteze cu harurile sale şi Maica Sfântă să ne aibă mereu sub mantia sa protectoare!
Pr. Mihai Vătămănelu OFMConv.

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26368.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26368.jpg