AcasăŞtiri20118 August: Tabăra cercetaşilor de la Don Orione la Stâna de Vale

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Tabăra cercetaşilor de la Don Orione la Stâna de Vale

Tabăra cercetaşilor de la Don Orione la Stâna de Vale

După ce în luna iunie 60 de copii bihoreni, o parte fiind cercetaşi din grupul de Lupişori de la Centrul Don Orione, au fost în tabără la Rogojel, între 29 iulie şi 5 august a venit rândul celor din grupul Reparto (12-16 ani) să plece în tabără.
50 de copii coordonaţi de şase membri din grupul Clan (peste 18 ani), de părintele Mihai Fechetă şi de alţi voluntari au întins corturile la Stâna de Vale, unde au petrecut o săptămână plină de voie bună în mijlocul naturii. Lor li s-au alăturat 7 cercetaşi de aceeaşi vârstă din Adjudeni, judeţul Neamţ, şi 9 cercetaşi din grupul Clan-Foc din Oderzo, nordul Italiei, care au venit însoţiţi de părintele greco-catolic Marian Liviu Gheorghe de la Parohia Oderzo, Episcopia Vittorio Veneto. Tinerii au înălţat catarge fixate cu frânghii şi noduri specifice lor, pe care au arborat steagul României, al Italiei şi al cercetaşilor.
Participanţii s-au împărţit în cinci grupe care au concurat între ele pentru a pune la încercare seriozitatea, capacitatea de implicare şi de muncă în echipă. Ei s-au gospodărit singuri, sub îndrumarea coordonatorilor, au făcut focul, şi-au făcut de mâncare (paste cu sos, cartofi şi carne la grătar sau şniţel, orez, cuşcuş sau mămăligă cu tocăniţă, fasole şi pulpe de pui etc.), au întreţinut curăţenia, au cântat şi au prezentat diverse scenete. S-au făcut numeroase drumeţii în natură şi s-au organizat jocuri de orientare pe timp de zi şi de noapte.
Pe lângă exersarea abilităţilor fizice şi dobândirea de cunoştinţe practice folositoare în viaţa de zi cu zi, copiii s-au îmbogăţit şi spiritual prin participarea la Sfânta Liturghie oficiate în fiecare zi de către părintele Mihai. Acestea s-au ţinut în aer liber, lângă tabăra cercetaşilor, pe un altar împodobit cu flori, construit de cercetaşi din lemne uscate adunate din pădure. În spirit ecumenic, indiferent de confesiune, etnie sau rasă, tinerii au cântat cântece religioase în română şi italiană, în acompaniament de chitară, s-au rugat împreună pentru pace şi binele tuturor creştinilor, dar şi al celor de alte religii.
Pornind de la cuvântul Evangheliei, părintele Mihai le-a transmis în fiecare zi o învăţătură adecvată vârstei: să asculte de părinţi, să aibă încredere în Dumnezeu şi să îi ceară ajutorul în tot ceea ce fac, să se ajute reciproc, să fie oameni de cuvânt, să respecte şi să protejeze natura.
La finalul taberei, cercetaşii au făcut curăţenie, şi-au strâns corturile şi s-au întors la Oradea. Cercetaşii italieni au rămas la Centrul Don Orione, au vizitat două cămine de copii, la Belfir şi Sâniob. Ei participă şi la tabăra cercetaşilor din grupul Clan (peste 18 ani) în Făgăraş, organizată între 8 şi 13 august tot de Congregaţia Don Orione din Oradea.
Coordonator al Cercetaşilor de la Centrul Don Orione,
Dr. Radu Vidra

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26375.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26375.jpg