AcasăŞtiri20118 August: Un vis adevărat, Loreto

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Un vis adevărat, Loreto

Un vis adevărat, Loreto

Dacă îl purtăm pe Isus în inima noastră, fiecare experienţă trăită ne ajută să devenim oameni mai buni şi ne apropie de Dumnezeu. Auzim acest lucru de foarte multe ori şi de la persoane diferite, însă adevărata convingere o avem atunci când trăim măcar o experienţă de acest fel.
Cu Isus în inimi, alături de cei doi colegi şi prieteni, Renata Horgoş şi Raul Stancea, din grupul de tineri „Allegria” al Mănăstirii franciscane „Adormirea Maicii Domnului” din Oradea şi, bineînţeles, însoţiţi de părintele nostru spiritual, Mihai Vătămănelu, căruia îi mulţumim din suflet pentru tot, am petrecut o săptămână minunată!... dar, nu oriunde, ci tocmai la Loreto, în Italia, la cea de-a treia Întâlnire Ecumenică Europeană la Centro Giovanni Paolo II, care s-a desfăşurat în perioada 27 iulie - 03 august 2011.
Pentru fiecare dintre noi a fost o experienţă unică şi irepetabilă, din care am avut multe de învăţat. La această întâlnire au luat parte tineri din 5 ţări europene, în total 108 persoane: 3 danezi luterani, 12 italieni catolici, 16 suedezi luterani, 25 de englezi anglicani, 47 români ortodocşi şi 4 români greco-catolici, fiecare însoţiţi de preotul care îi îndruma.
Spiritul acestei întâlniri ne-a făcut să realizăm că, deşi suntem diferiţi în ceea ce priveşte religia sau limba vorbită, suntem şi foarte asemănători, pentru că în fiecare din noi îl putem vedea pe Dumnezeu. Am învăţat că trebuie să căutăm ceea ce ne apropie şi să respectăm ceea ce ne diferenţiază. Astfel, ne-am putut ruga, am putut mânca, vorbi, ne-am putut distra... toate acestea, împreună!
Tema acestei întâlniri ecumenice a fost „Voi sunteţi sarea pământului, voi sunteţi lumina lumii. Creştinul este omul Fericirilor”. O scară spre prietenie şi unitate. Aşadar, la conferinţele organizate şi la discuţiile pe grupuri, am încercat să pătrundem mai bine sensul fericirilor evanghelice. Catehezele la care am participat ne-au făcut să înţelegem că nu e atât de greu să fim fericiţi, pentru că Dumnezeu ne iubeşte şi ne arată mereu calea cea bună. Singurul lucru pe care trebuie să-l facem noi, este să ne lăsăm ghidaţi de El.
Spiritualitatea Sf. Francisc şi a Sf. Clara ne-a pătruns pe fiecare dintre noi, în urma vizitei la Assisi şi cu toţii am putut găsi un model de urmat în aceşti doi sfinţi. La fel de impresionaţi am fost şi când am intrat în Casa Sfântă din Nazaret, adusă din Ţara Sfântă acolo, la Loreto, unde astăzi, este unul dintre cele mai mari sanctuare mariane. La Santa Maria degli Angeli, povestea sărăcuţului Francisc din Assisi s-a completat, iar noi am rămas de-a dreptul impresionaţi când am păşit pe locul în care Sf. Francisc a vorbit cu Isus Răstignit. Acolo, am trăit un vis, ceva ce nici imaginaţia noastră nu ar fi reuşit să cuprindă!...
Atât de multe poveşti adevărate într-un timp atât de scurt, atâtea lucruri bune de învăţat, amintiri frumoase, oameni minunaţi, clipe de neuitat! ...asta a însemnat pentru noi Loreto!
Pentru toate acestea, nu vom putea mulţumi îndeajuns părintelui Paul Popa, coordonatorul Biroului Pastoral, că ne-a mijlocit oportunitatea de a ajunge în aceste locuri minunate!
Carina Marin

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Întâlnirea familiilor din Protopopiatul Greco-Catolic Şimleu Şilvaniei » Titlu: 27315.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Întâlnirea familiilor din Protopopiatul Greco-Catolic Şimleu Şilvaniei
Titlu: 27315.jpg