AcasăŞtiri20111 August: Ziua Imnului Naţional sărbătorită la Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Ziua Imnului Naţional sărbătorită la Oradea

Ziua Imnului Naţional sărbătorită la Oradea

Vineri, 29 iulie 2011, a fost sărbătorită la Oradea Ziua Imnului Naţional al României. Ziua de 29 iulie a fost desemnată ca Ziua Imnului Naţional începând cu anul 1998, la iniţiativa Senatului României,. Astfel, în fiecare an, are loc un ceremonial militar organizat de către Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Municipiului Oradea şi Comenduirea Garnizoanei Oradea.
Ceremonia a debutat cu întâmpinarea oficialităţilor, prezentarea onorului, salutarea drapelului şi ocuparea locului în dispozitiv. A urmat apoi o rugă şi închinare pentru poporul român, oficiată de către preotul militar al Garnizoanei Oradea. Apoi a luat cuvântul prefectul Judeţului Bihor, domnul Gavrilă Ghilea şi Preasfinţitul Virgil Bercea, episcop de Oradea.
În alocuţiunea sa, Preasfinţitul Virgil a menţionat: „«Deşteaptă-te, române» a devenit peste timp Imnul Naţional al României. Astăzi auzim cum răsună acest ecou care s-a născut în Catedrala Blajului din discursul lui Simion Bărnuţiu rostit la 2 mai 1848. Un răsunet a lui Andrei Mureşanu este Marseilleza românilor, aşa cum ne spune Bălcescu. Un răsunet a fost trâmbiţa fermecată a neamului românesc, cum ne spune Goga. «Deşteaptă-te, române» este marele răspuns românesc la porunca Mântuitorului: «Îndrăzniţi! Eu am biruit lumea», aşa cum spunea N. Crainic”.
La finalul alocuţiunii sale, Preasfinţia Sa a spus: „Sunt aici pentru a aduce elogiu Imnului Naţional scris de un mare bărbat al neamului românesc, fiu de seamă al Bisericii Greco-Catolice; sunt aici pentru a vă mulţumi tuturor şi a vă îndemna împreună cu Domnul: Îndrăzniţi!”.
După alocuţiuni, Fanfara Militară a Şcolii de Agenţi de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea a prezentat o suită de marşuri ostăşeşti: „Drum bun”, „Treceţi batalioane române Carpaţii” şi „Marşul lui Iancu”, după care întreaga asistenţă a intonat Imnul Naţional al României.
La finalul manifestării a defilat detaşamentul de onoare.
Diacon Florin Jula

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea troiţei din Parohia Cizer » Titlu: 27248.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea troiţei din Parohia Cizer
Titlu: 27248.jpg