AcasăŞtiri201129 Iulie: A 33-a Întâlnire a Franciscanilor Europeni la Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

A 33-a Întâlnire a Franciscanilor Europeni la Oradea

A 33-a Întâlnire a Franciscanilor Europeni la Oradea

A 33-a Întâlnire a Franciscanilor Europeni, cu motto-ul: „Împreună cu Sfântul Francisc într-o nouă Europă” s-a desfăşurat timp de zece zile la Oradea, la Seminarul Teologic Greco-Catolic din parcul Traian. Au participat un număr de 45 de laici franciscani din şapte ţări, coordonaţi de preoţii Sitterle Joseph OFMcap din Paris (Franţa), Schleputz Hermann OFM din Essen (Germania), Crocker Shaun din Kent (Marea Britanie), iar din partea română, Mihai Vătămănelu OFMconv şi Sorin Crăciun (Oradea).
Programul spiritual a inclus discuţii biblice pe tema evanghelizării ca mesageri ai bucuriei şi speranţei, Sfinte Liturghii oficiate în capela Seminarului sau în oraş, la Mănăstirea franciscană „Maica Domnului” împreună cu P.S. episcop Virgil, la Biserica romano-catolică „Sfântul Spirit” împreună cu P.S. episcop Laszlo şi la fostul convent capucin „Sfânta Maria” de pe str. Traian Moşoiu.
Cu aceasta ocazie celor prezenţi li s-a prezentat oraşul Oradea, făcând o vizită la teatru şi la primărie unde am primit explicaţii cu generozitate din partea consilierului Iulius Delorean care ne-a asigurat şi accesul în turn pentru belvedere. S-a vizitat şi frumoasa catedrală „Sfântul Nicolae” care a fost prezentată de pr. Ovidiu Duma şi Florin Tirla. Duminică după-masă ne-am întâlnit cu surori franciscane şi fraţi ai ordinului întâi, urcând Calea Crucii de pe Dealul Calvaria, luând cina împreună şi urmărind un program artistic românesc.
Pentru a ne întâlni şi cu alte fraternităţi din regiune s-au organizat două excursii, una la Sanctuarul marian de la Radna şi Timişoara şi una la Sighetul Marmaţiei pentru Memorialul Durerii şi Mănăstirea de lemn din Bârsana. Se cuvin mulţumiri fraternităţilor locale din Arad, Timişoara, Carei şi Sighet pentru eforturile făcute ca aceste zile frumoase să rămână de neuitat în memoria noastră.
Consider că aceste zile au contribuit la mai buna cunoaştere a realităţilor ţării noastre, a frumuseţilor şi spiritualităţii ei prin aceşti mici ambasadori ai păcii şi iubirii de Hristos, care sunt fraţii franciscani. Mii de mulţumiri pentru generozitate se cuvin şi sponsorilor noştri S.C. Transilvania Import Export şi S.C. Dacardi, căci fără ajutorul lor reuşita nu era deplină. Mulţumiri şi firmei Tesan care ne-a asigurat transportul gratuit la Băile Felix pentru a ne putea mândri cu nuferi, lotuşi, păduri şi izvoare termale. Acum realizăm că suntem aşa de bogaţi şi ne trebuie aşa de puţin să fim fericiţi. Mulţumim lui Dumnezeu pentru că a făcut ca TOTUL să fie perfect şi ne-a amintit prin ochii şi gurile altora că avem de ce să fim mândri că suntem români. Ne vedem anul viitor în Germania şi peste doi, în Italia.
Pace si bine!
Othilia Groza

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită pastorală la Viena » Titlu: 26199.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită pastorală la Viena
Titlu: 26199.jpg