AcasăŞtiri20114 Iulie: Sfinţirea Centrului pentru Boli Rare la Zalău

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfinţirea Centrului pentru Boli Rare la Zalău

Sfinţirea Centrului pentru Boli Rare la Zalău

Primul Centru Pilot de Referinţă pentru Boli Rare din Romania a fost sfinţit marţi, 28 iunie 2011, de P.S. Virgil Bercea, la Zalău, moment la care au participat şi miniştrii sănătăţii din România şi Norvegia, ambasadorul Norvegiei în Romania, precum şi autorităţile locale şi judeţene.
Centrul NoRo pentru boli rare de la Zalău este al treilea de acest gen din Europa şi a avut ca promotor pe d-na Dorica Dan, preşedintele Asociaţiei Prader Willi şi „sufletul“ acestei acţiuni. Partener al acestui centru este şi Parohia „Sfânta Familie” din Zalău, care s-a implicat în susţinerea proiectului; de asemenea, trebuie să amintim susţinerea pe care P.S. Virgil Bercea ne-a acordat-o încă de la început.
În cuvântul său, Preasfinţitul Virgil, pornind de la pilda vindecării orbului din naştere: „Nici el n-a păcătuit, nici părinţii lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu” (Ioan 9, 3) a prezentat rolul pe care familia şi, în general, societatea îl are în problema bolnavilor. Preasfinţitul Virgil a arătat necesitatea apropierii Bisericii de familiile cu persoane bolnave: „Dumnezeu doreşte mereu să redea speranţa familiilor care încep să şi-o piardă…”, insistând pe rolul providenţei divine care transformă greutatea bolilor într-o oportunitate pentru oameni, precum în pilda evanghelică.
Parohia „Sfânta Familie” doreşte ca şi pe viitor să fie un colaborator activ în acest centru înfiinţat la Zalău, conştienţi de faptul că acest proiect va reprezenta pentru pacienţii şi familiile lor un pas spre rezolvarea problemelor lor, lucru exprimat şi de primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, în discursul său de la deschiderea centrului.
De fapt, tuturor ne revine o datorie creştinească să fim alături de familiile bolnavilor pentru a diminua sentimentul de izolare. În această privinţă, prin acţiunile Asociaţiei Famisaj încercăm să implicăm activ tinerii în sprijinirea persoanelor cu dezabilităţi.
Pr. Valer Părău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Întâlnirea de 10 ani – Promoţia 2008 » Titlu: 26392.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Întâlnirea de 10 ani – Promoţia 2008
Titlu: 26392.jpg