AcasăŞtiri201128 Iunie: Congregaţia Don Orione a oferit o tabără pentru 50 de copii orădeni

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Congregaţia Don Orione a oferit o tabără pentru 50 de copii orădeni

Congregaţia Don Orione a oferit o tabără pentru 50 de copii orădeni

Între 20 şi 27 iunie, Congregaţia Don Orione din Oradea a organizat o tabără de vară pentru 50 de copii orădeni la Rogojel, în judeţul Cluj.
Copiii cu vârste între 6 şi 13 ani s-au simţit foarte bine în decorul natural de la poalele Muntelui Vlădeasa, având un program plin, organizat de cei 14 voluntari plus părintele Mihai Fechetă de la Centrul Don Orione din Oradea. Copiii au fost împărţiţi în grupe, după model cercetăşesc, participând la competiţii şi jocuri tematice, în principal în „căutarea comorii”, care consta de fapt în strângerea legăturilor de prietenie dintre ei sub pretextul concursului pe echipe aflate în competiţie.
Dimineţile începeau cu program de înviorare, ca în orice tabără organizată de coordonatorii de la Cercetaşii şi Oratoriul din cadrul Centrului Don Orione. S-au organizat trei drumeţii, la Pietrele Albe, Valea Frăsinelului şi la un arbore Sequoia gigantea, în timpul cărora copiii au învăţat o mulţime de lucruri interesante despre natură şi cât de important este să o respecte, să nu o distrugă şi să o protejeze.
Organizatorii s-au îngrijit nu numai de sănătatea şi bunăstarea fizică a copiilor, ci şi de educaţia lor spirituală, în fiecare zi celebrându-se de la ora 18 o liturghie la care au participat toţi cei din tabără. Serile se încheiau cu spectacole constând în cântece, jocuri şi scenete prin care cei mici îşi puneau în valoare talentele şi creativitatea.
La această tabără au participat şi copii fără posibiltăţi materiale. 30% din copii nu au plătit nimic, iar ceilalţi au achitat doar cazarea, toate celelalte cheltuieli fiind acoperite de Congregaţia Don Orione din Oradea.
Pr. Mihai Fechetă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei » Titlu: 26236.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei
Titlu: 26236.jpg