AcasăŞtiri200916 Mai: Activităţi în protopopiatul de Holod

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Activităţi în protopopiatul de Holod

În protopopiatul de Holod, păstrând tradiţia activităţilor parohiale desfăşurate şi anul trecut, iată că, şi în această primăvară, am început cu „Calea Crucii” desfăşurată la Tinca în Postul Paştelui, în luna martie, cu o participare de peste 150 de credincioşi de diferite confesiuni; am continuat, la începutul lunii mai cu „Maslul” la Biserica din Ceica, şi am încheiat cu „Întâlnirea copiilor şi a tinerilor de la Holod”, în 16 mai 2009. Aceasta s-a desfăşurat după un program foarte bine stabilit, având o participare de peste 65 de copii, alături de cei 7 preoţi din protopopiat.
Ziua a început cu participarea la Sfânta Liturghie a copiilor, fiind animată în special de membrii oratoriului „Ioan Paul al II-lea” din Calea Mare, predica fiind ţinută de părintele protopop pe înţelesul auditoriului. Apoi, părintele Chivari a făcut o scurtă cateheză pornind de la cuvântul Sf. Ap. Pavel: „când eram copil vorbeam ca un copil, gândeam ca un copil…” (1 Cor. 13, 11), un parcurs spiritual de la Saul, cel care îl prigonea pe Hristos, la Paul, care îşi dă viaţa pentru Hristos, iar în broşura tipărită cu această ocazie, a fost propus ca model Sf. Dominic Savio.
Mai târziu a sosit momentul de relaxare în care copiii, împărţiţi pe grupe de vârstă, au avut ocazia să se cunoască mai bine, să discute, să se împrietenească şi să desfăşoare jocuri şi diverse alte activităţi specifice vârstei lor.
Seara s-a încheiat cu o rugăciune şi o masă copioasă oferită de gazda noastră, pregătită şi oferită de dl. dr. veterinar din Holod – Carlea Gheorghe, fiind, din nou, un motiv, o ocazie de apropiere a tinerilor, toţi ducând în suflete bucuria revederii, a noilor prietenii şi dorinţa de a se reîntâlni la Oradea, tocmai de Ziua lor.
Pr. Cezar Moruţ

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Casa Iuliu Maniu din Şimleu are o nouă faţă » Titlu: 26323.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Casa Iuliu Maniu din Şimleu are o nouă faţă
Titlu: 26323.jpg