AcasăŞtiri201127 Iunie: Liceul Don Orione: O grădină pentru copiii oraşului

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Liceul Don Orione: O grădină pentru copiii oraşului

Liceul Don Orione: O grădină pentru copiii oraşului

Curtea Liceului Don Orione din Oradea a devenit în ultimii ani o adevărată grădină în care vin zilnic sute de copii din toate cartierele pentru a se juca într-un cadru natural, civilizat, frumos şi sănătos.
Anul trecut s-a amenajat o mică grădină zoologică unde copiii pot interacţiona cu animale domestice şi păsări (iepuraşi, iezi, miei, găini, raţe, bibilici, porumbei, păuni etc.) pe care le-ar putea vedea doar la ţară sau la grădina zoologică a oraşului, contra cost.
În această primăvară s-au adus mai multe aparate de joacă moderne, cu certificate de siguranţă: patru leagăne, trei tobogane, carusel, diferite aparate pentru căţărat. Ele au fost achiziţionate în urma câştigării unui proiect al NATO Charity Bazaar completat cu fonduri de la Congregaţia Don Orione din Oradea.
Pentru a oferi copiilor condiţii cât mai bune de joacă, membrii şi prietenii Congregaţiei Don Orione au muncit sute de ore şi au reamenajat în această primăvară 3000 de metri pătraţi de spaţiu verde din curtea liceului.
S-au adus 120 de metri cubi de pământ fertil, s-a nivelat şi s-a gazonat curtea din zona de joacă şi a grădinii zoologice, s-au amenajat 130 de metri pătraţi de alei din dale înierbate care să faciliteze accesul spre incintele cu animale şi aparatele de joacă indiferent de condiţiile meteorologice. S-au amenajat jardiniere, s-au plantat zeci de arbori şi arbuşti şi sute de flori perene.
Aceste lucrări au fost posibile în urma câştigării unei finanţări de la Consiliul Local Oradea la concursul de proiecte de mediu din anul 2011 şi a unei sponsorizări din partea firmei Premium Garden.
Liceul Don Orione le mulţumeşte voluntarilor, Consiliului Local şi sponsorilor pentru sprijin şi îi invită pe orădeni să se bucure şi pe mai departe de grădina amenajată pentru toţi copiii oraşului, respectând normele de civilizaţie specifice acestui loc.
Peter Miheller

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940 » Titlu: 26273.jpg

Anul: 2018
Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940
Titlu: 26273.jpg