AcasăŞtiri201122 Iunie: Vizită pastorală a P.S. Virgil în Austria

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Vizită pastorală a P.S. Virgil în Austria

Vizită pastorală a P.S. Virgil în Austria

Între 17-20 iunie 2011, P.S. Virgil, episcop eparhial de Oradea Mare, a efectuat o vizită de lucru în Austria. P.S. Virgil este delegat din partea Comisiei Sinodale a Bisericii Române Unite să păstorească şi comunităţile greco-catolice româneşti din Europa. Austria este o ţară care a primit mulţi emigranţi români, mai ales în ultima perioadă; de aceea, Biserica noastră încearcă să răspundă provocărilor misionare. Comunitatea noastră are 2 parohii, 6 preoţi, 2 diaconi şi câteva sute de credincioşi. În viitor vom încerca deschiderea unor noi parohii la Linz şi Salzburg.
Vineri, 17 iunie 2011,
la ora 14:00, P.S. s-a întâlnit cu preoţii români din Viena. De la ora 15.00 s-a întâlnit cu noul Vicar General al Arhidiecezei de Viena, Dr. Nikolaus Krasa.
Sâmbătă, 18 iunie 2011,
la ora 09:00, a luat micul dejun cu Eminenţa Sa Cardinalul Christoph Schönborn, arhiepiscop de Viena, urmat de o discuţie despre situaţia comunităţii greco-catolice din Austria. La ora 13:00 a luat masa la Parohia Leopoldau, având ocazia să îl cunoască pe părintele paroh Nikolaus Coolen, OSC, care este în acelaşi timp şi protopopul sectorului 21.
La ora 18.30, P.S. Virgil a celebrat Sfânta Liturghie în Parohia Sfântul Gheorghe, Kagran, unde activează Părintele Ovidiu Ioan Pintea şi părintele diacon Traian Tamaş, după care a vizitat casa parohială.
Duminică, 19 iunie,
între orele 10:00-16:00, P.S. Virgil a celebrat Sfânta Liturghie la Parohia Misiunii Române Unite din Viena împreună cu 19 preoţi din România, Austria, Slovacia, Ungaria, S.U.A., cu ocazia Hramului Parohiei Române Unite, Greco-Catolice din Viena „Pogorârea Sfântului Spirit”. Răspunsurile au fost date de un cor constituit în jurul solistelor operei din Viena: d-nele Simina Ivan şi Aura Twarowska.
În cadrul Sfintei Liturghii P.S. Virgil l-a hirotesit Iconom Stavrofor pe Msgr. Prof. Dr. Larry Hogan, rectorul Institutului Teologic International (ITI) din Trumau, Austria. Această numire este un semn de recunoaştere a meritelor Msgr. Hogan în pregătirea numeroşilor studenţi români, clerici şi laici, catolici şi ortodocşi, la ITI.
P.S. Virgil şi preoţii au celebrat apoi Parastasul pentru Înaltpreasfinţitul George Guţiu, recent trecut la Domnul, figură de vrednică pomenire a Bisericii noastre.
A urmat agapa cu ocazia Hramului la care au participat peste 200 de oaspeţi din Romania, Austria şi din toată lumea. Oaspete special a fost: Dr. Martin Eichtinger, Şef de Secţiune în Ministerul Austriac de Externe, fost ambasador al Austriei în România, care a rostit o alocuţiune în limba română. A fost reprezentat corpul diplomatic precum şi un grup de intelectuali de frunte ai Clujului, între care menţionăm pe acad. Ioan Aurel Pop, directorul Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române. Am avut bucuria să avem în mijlocul nostru şi un grup de profesori, teologi şi studenţi de la ITI Trumau. Ne-au delectat momentele artistice pregătite de tineri care studiază la universităţile de arte din Viena.
La agapă, P.S. Virgil şi ceilalţi preoţi si-au luat timp să discute cu credincioşii participanţi la festivitate, să răspundă la întrebări, să ofere asistenţă spirituală şi practică.
Au fost momente de mare satisfacţie şi comuniune întru Hristos ale acestei comunităţi renăscute după 1992 prin neobositul har şi dragostea părintelui paroh Vasile Luţai, rectorul Misiunii Române Unite din Viena. Hramul parohiei, „Pogorârea Sf. Spirit”, ne-a fost program şi dar ceresc, având în vedere numărul de chemaţi si veniţi, culturile, limbile, tradiţiile diverse care au participat la această sărbătoare a Spiritului Sfânt!
După agapa de la hram, P.S. Virgil l-a vizitat pe Părintele Arhimandrit Dr. Ioan Marin Mălinaş, paroh la St. Egyden am Steinfeld.
Preasfinţia Sa s-a întors luni, cu bine, în România.
Pr. Ioan Iulian Hotico

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Calendarul Pastoral 2018 – 2019 » Titlu: 26295.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Calendarul Pastoral 2018 – 2019
Titlu: 26295.jpg