AcasăŞtiri201115 Iunie: Hramul bisericii din Valea lui Mihai

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Hramul bisericii din Valea lui Mihai

Hramul bisericii din Valea lui Mihai

Luni, 13 iunie, comunitatea greco-catolică din oraşul Valea lui Mihai şi-a sărbătorit hramul mic al bisericii: „Sfântul Anton de Padova”.
De la orele 17:00, în glasul clopotelor, relicva Sfântului Anton de Padova, precedată de un grup de copii, a fost purtată în procesiune spre altar. La Sfânta Liturghie, celebrată împreună cu pr. Erdodi Endre, au participat şi credincioşi de alte confesiuni, aflând, chiar dacă mai târziu, de aducerea moaştelor (împrumutată încă în acest an de la preoţii franciscani din Carei). Pentru a asigura liniştea necesară reculegerii în rugăciune şi a primi cuvântul predicii, copiii au fost invitaţi să participe la un concurs… cine rezistă mai mult fără a vorbi. După o prezentare succintă a vieţii Sfântului Anton, cei prezenţi au fost invitaţi să trăiască profund credinţa desăvârşind-o în iubire, după modelul inimii iubitoare al lui Isus îndrăgită şi urmată de Anton. Asemenea lui, creştinii trebuie să se implice efectiv în apostolat, animaţi de o inimă triplu nuanţată: 1. de copil faţă de Dumnezeu (încredinţându-se providenţei Sale); 2. de mamă faţă de semeni (dornici a le împărtăşi Cuvântul divin şi a-i fi sprijin în viaţa cotidiană); 3. de sever judecător faţă de propria persoană (îndreptându-se mereu în lumina poruncii iubirii).
La finalul Liturghiei, copiii au fost invitaţi să se aşeze în faţa icoanei Sfântului Anton de Padova pentru a primi binecuvântarea lui Dumnezeu prin mijlocirea sa, apoi s-au sfinţit şi crinii aduşi de credincioşi.
Devoţiunea Sfântului Anton, chiar dacă este specifică Bisericii Catolice occidentale, a fost preluată de mult în Biserica Greco-Catolică, mărturie fiind fie icoanele, fie statuile, ascunse sau chiar expuse în bisericile preluate de fraţii ortodocşi după anul 1948. Faima Sfântului, mărturia vieţii sale şi mijlocirea făcută de acesta atrag ca o lumină creştinii, chiar şi de confesiune diferită, şi, nu în ultimul rând, musulmanii, conform mărturiei unor fraţi franciscani misionari. Noi aşteptăm cu nerăbdare primirea unei relicve destinate Parohiei, pentru a deveni oază de speranţă pentru cei care caută răspuns cererii lor prin mijlocirea acestui Sfânt Universal.
Pr. Zorel Zima

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Curs de formare în oraşul luminilor » Titlu: 26566.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Curs de formare în oraşul luminilor
Titlu: 26566.jpg