AcasăŞtiri200915 Aprilie: Primirea hainei monahale

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Primirea hainei monahale

Primirea hainei monahale

În Miercurea Mare la Liturghia Înaintesfinţitelor oficiatǎ la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, pentru prima dată în istoria Eparhiei, a avut loc o tundere ca monah-rasofor.
Candidatul Gabriel Florian Borzoş, este născut în 02.11.1984 la Oradea fiind absolvent al Seminarului “Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan” şi al Facultăţii de Teologie secţia Pastorală. Din luna august a anului 2008 pleacă la Roma cu o bursă de studii la Pontificio Ateneo Sant’Anselmo unde urmează specializarea în Spiritualitate monastică, fiind hirotesit ipodiacon în 18 decembrie. În acelaşi timp locuieşte în Mănăstirea Sfântul Grigorie cel Mare de pe colina Celio, încredinţată benedictinilor camaldolezi, unde cu aprobarea PSS Virgil în 30 ianuarie anul curent începe noviciatul pentru a deveni monah pentru Eparhia de Oradea Mare, fiind încredinţat în mâinile Preacuviosului Părinte Innocenzo Gargano care este şi superiorul mănăstirii. Pe temeiul referinţelor acestui părinte, PSS Virgil ca şi superior al novicelui Gabriel l-a admis ca monah-rasofor. Practic această treaptă este logodna instituită de Biserică, şi se numeşte rasoforat sau începutul chipului îngeresc. Ca şi delegat al Părintelui Innocenzo a participat egumenul Tarcisiu Roman de la Mănăstirea Sfântul Nicolae din Şumal (Sălaj) alături de ieromonahul Davide Muntoni de la Mănăstirea Sfintei Treimi din Giroc (Timiş) şi de studenţii: Marius Jula (master), Bogdănel Timoş (anul IV), Silviu Moisa (anul III), Iulian Bogluţ (anul II) şi Mirel Demian (anul I). Astfel oficiindu-se rânduiala monahală, fratelui i-a fost schimbat numele devenind Grigorie Teodor, i s-a dat tunica, centura, metania, rasa, culionul şi camilavca.
La finalul acestei slujbe Arhiereul a rostit următoarele cuvinte: “Ne bucurăm că bunul Dumnezeu ne-a învrednicit şi cu aceasta vocaţie, este o chemare specială. Călugărul este înger în trup, să-L rugăm pe bunul Dumnezeu şi pe Maica Sfântă ca să-l ajute să rămână înger în trup, pentru Domnul şi pentru fiecare dintre noi”.
Bogdănel Timoş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940 » Titlu: 26277.jpg

Anul: 2018
Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940
Titlu: 26277.jpg