AcasăŞtiri201131 Mai: Prima Sfântă Spovedanie şi Împărtăşania Solemnă în Parohia „Sfântul Gheorghe” din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Prima Sfântă Spovedanie şi Împărtăşania Solemnă în Parohia „Sfântul Gheorghe” din Oradea

Prima Sfântă Spovedanie şi Împărtăşania Solemnă în Parohia „Sfântul Gheorghe” din Oradea

Credincioşii din Parohia Greco-Catolică „Sfântul Gheorghe” din Oradea au trăit, ieri, 29 mai 2011, un moment de intensă bucurie: Împărtăşania Solemnă a 18 copii de la Liceul Greco-Catolic.
Evenimentul a avut loc la Biserica Greco-Catolică „Sfântul Gheorghe”, în cadrul Sfintei Liturghii, celebrată de preoţii Olimpiu Todorean, Ionuţ Dobocan, Ioan Crăciun, Adrian Podar şi Paul Popa.
Cunoştinţele de religie le-au fost insuflate copiilor de preotul Paul Popa, precum şi de institutoarele Iohana Păscar şi Monica Mateoc de la Liceul Greco-Catolic din Oradea.
După un atent examen de conştiinţă, micuţii de clasa a III-a s-au mărturisit, sâmbătă după-amiaza, pentru prima oară în viaţa lor în faţa preoţilor, pentru ca duminică să-l primească pe Isus în sufletul lor, prin Taina Împărtăşaniei. Evidentele emoţii ale copiilor şi familiilor acestora au mărit fervoarea participării la Sfânta Liturghie şi au dat celebrării o deosebită notă de căldură şi vitalitate.
În timpul predicii, prin povestioare, preotul Olimpiu Todorean i-a făcut pe copii să înţeleagă importanţa chemării, ajutându-i să descopere şi mai mult iubirea lui Dumnezeu şi a prietenului lor cel mai mare, Isus. La final, preoţii le-au amintit copiilor, dascălilor, preoţilor şi părinţilor că această sărbătoare nu înseamnă un punct de sosire, ci un nou început în viaţa lor de credinţă. Cei 18 copii au primit diplome şi dulciuri, în semn de amintire.
http://www.bihon.ro

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27229.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27229.jpg