AcasăŞtiri201124 Mai: Corul „l’Annunciazione” şi Asociaţia „Fondacio” au condus o seară de adoraţie în Dej

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Corul „l’Annunciazione” şi Asociaţia „Fondacio” au condus o seară de adoraţie în Dej

Corul „l’Annunciazione” şi Asociaţia „Fondacio” au condus o seară de adoraţie în Dej

În perioada 20-22 mai, Asociaţia „Fondacio – Creştini pentru lume” a fost invitată, împreună cu Corul mixt „l’Annunciazione” („Buna Vestire”), în Eparhia de Cluj-Gherla, pentru a conduce o seară de Adoraţie în Parohia „Sfântul Anton de Padova” de pe Dealul Florilor din Dej. Tema propusă de către iniţiatorul acestui eveniment, părintele paroh Călin Moldovan, a fost cea a „iertării”.
Ziua de sâmbătă, începând cu orele 18.00, era momentul mult aşteptat pentru care preoţi din Eparhia de Cluj-Gherla şi din Eparhia de Oradea, credincioşi, copii şi tineri s-au adunat pentru a aduce laudă lui Dumnezeu. În program momentul a început cu celebrarea Sfintei Liturghii, urmat de copiii din parohie, care ne-au încântat pe toţi cu cântecele pregătite de ei, apoi cuvintele de învăţătură şi în cele din urmă momentele profunde de adoraţie, prin cântece specifice şi rugăciuni special alese de către membrii „Fondacio – Creştini pentru lume”, întrepătrunse cu cântări deosebite pregătite de Corul „l’Annunciazione”, dirijat de către Maestrul profesor Radu Mureşan.
Duminică a fost ziua de întoarcere, când la celebrarea celor două liturghii în Parohia din Vad (la ora 09.00) şi în Parohia „Sfântul Anton de Padova” (la ora 11.00) ne-am putut bucura de o deosebită căldură din partea tuturor credincioşilor. Desigur, nu au lipsit momentele de voie bună petrecute în mijlocul verdelui naturii, al aerului proaspăt şi al unui timp cu soare splendid.
Importanţa comuniunii într-un alt fel de rugăciune – precum cea a Adoraţiei Euharistice – a fost deosebit de importantă, întrucât ecourile credincioşilor au fost pozitive. Iar pentru noi posibilitatea împărtăşirii aceleiaşi credinţe prin laudă, cânt şi rugăciune, împreună cu alţi credincioşi, a fost încă o dovadă a apartenenţei la Tatăl nostru iubitor şi milostiv, căruia îi datorăm viaţa noastră, credinţa noastră.
Dorim sa aducem mulţumiri organizatorilor şi în mod special binefăcătorilor! Oriunde am fi, oricâţi am fi, oricine ar fi, să nu uităm niciodată că putem rămâne „Mereu uniţi şi fideli în rugăciune, speranţă, credinţă şi iubire”.
Vlad Hiriş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc » Titlu: 26291.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc
Titlu: 26291.jpg